Милко Багдасаров: Край на първенствата за мъже и жени е неизбежен, но децата трябва да играят


Милко Багдасаров: Край на първенствата за мъже и жени е неизбежен, но децата трябва да играят
24-03-2020 14:30 | Ани Колева

 

Президентът на ВК Арда (Кърджали) Милко Багдасаров заяви за BGvolleyball.com, че окончателното прекратяване на първенствата при мъжете и жените е неизбежно и с оглед на ситуацията трябва да се мисли за бъдещите формати. Подрастващите обаче трябва да играят когато е възможно, категоричен е шефът на кърджалийци.

 

„Ясно е, че ще трябва да се прекратят първенствата при мъжете и жените. Това е неизбежно с оглед на сегашната ситуация. Най-логично е да се вземе временното класиране за окончателно, а и повечето клубове са „за“ този вариант.

 

Трябва да се мисли за бъдещето и да вземем най-правилните решения. Ние поддържаме идеята за следващия сезон да има разширен състав на шампионата в Суперлигата с 14 отбора. Да няма изпадащи сега и да влязат първенците от двете предварителни групи от Висшата лига. Също така, не е изключено да разискваме и формат от 16 отбора в елита, ако има повече желаещи от Висшата лига. Разбира се, едно такова увеличение трябва да е свързано с подходящ формат на първенството, като се помисли най-рационално как и по-какъв начин ще се играе.

 

Относно подрастващите смятам, че те трябва да довършат първенствата. Младите спортисти се възстановяват много по-бързо, съответно по-скоростно ще влязат във форма и когато ситуацията позволява, твърдо стоя зад идеята децата да играят. Може дори да е през август или септември, но тези шампионати трябва да се проведат.“

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Милко Багдасаров, Арда, Нацонална волейболна лига 2020 Суперлига, коронавирус, пандемия
Коментари
няма мачове
Други новини