Бебе във волейбола в условия на коронавирус


Бебе във волейбола в условия на коронавирус
24-03-2020 21:26 | Малинка Димитрова

 

Разпространението на коронавируса усложни обстановката по целия свят, не по-малко и в България. Обявеното извънредно положение ограничи доста от наглед нормалните ежедневни дейности. 


За един волейболен треньор периодът на извънредното положение ще е запомнящ се и паметен, а именно - заради един повече от щастлив повод. Треньорът на ВК Ахил Александър Рашков стана баща за първи път в днешния 24 март.

Бебокът се роди по обяд в болница "Света Анна" в столицата и се казва Ивайло. Момченцето тежи 3, 575 кг, а името му е избрано от съпругата на Рашков - Борислава. Заради епидемията таткото още не е виждал любимата и наследника си, разказа самият той пред BGvolleyball.com. "Не съм виждал нито Ивайло нито Борислава, тъй като не пускат никого в отделението заради епидемията. Надявам се скоро да ги изпишат, но и това е рано да се каже кога ще бъде. Бихме искали да благодарим на доктор Димитър Димитров и прекрасния му екип от болница Света "Анна", благодарение на когото сме вече трима. Поклон пред лекарите! Нека подхождаме с повече уважение и разбиране към всички, за да пребъде България!"  

 

 

Младият специалист ще отложи празнуването (истинското) за дните след отлагането на извънредното положение, но сподели гледната си точка за ситуацията пред нашия екип. "Наистина обстановката е доста нетипична, но това не трябва да ни подтиква към паническо пазаруване на тоалетна хартия. Успяваме да не сме в групата на обзетите от всеобща паника, но това далеч не означава, че през последните дни сме излизали навън. И двамата сме доста принципни. Всяка вечер поздравяваме лекарите и всички, които работят с риск за себе си с ръкопляскания в 21:00. Спазваме правилата, които предприе държавата за справяне със ситуацията и това ни дава спокойствие. Не е приятно в такъв момент да си сам и да не можеш да го отпразнуваш с най-близките си роднини, но за да спрем разпространението на вируса, трябва да сме дисциплинирани", категоричен е треньорът. 

 

"Заформям "голямо" (интернет) парти. Сам съм в къщи ще вдигаме наздравици с приятели по скайп и фейсбук. Ще си изтегля "Сам вкъщи" 1 и 2 (и без това заваля сняг) и така ще го отбележа символично", добави Рашков.  

 

 

Екипът на BGvolleyball.com честити щастливото събитие на Александър и Борислава, като им пожелава много щастливи моменти и поводи за гордост с Ивайло!!! 

 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Александър Рашков, ВК Ахил, бебе, волейбол, коронавирус, извънредно положение
Коментари
няма мачове
Други новини