450 000 лева от спортния календар в Пловдив отиват за борба с COVID-19


450 000 лева от спортния календар в Пловдив отиват за борба с COVID-19
26-03-2020 13:03 | trafficnews.bg

 

Община Пловдив ще направи преразпределение на Бюджет 2020 заради битката с COVID-19. Преди седмица зам.-кметът Илия Кирчев обяви, че се подготвя пакет с антикризисни мерки за пловдивския бизнес. Освен по-ниските приходи заради кризата с COVID-19, възникват и нови разходи – закупуване на предпазни средства, дезинфектанти, оборудване на лечебни заведения. Кирчев съобщи, че парите от културни и спортни събития, които няма да се състоят, ще отидат именно по това перо - в битката с коронавируса.

 

Едното преразпределение вече е направено и се очаква 450 000 лева да отпаднали спортни събития да отидат за разходи по предпазни средства и оборудване. Зам.-кметът по спорт Георги Тиюков обясни, че най-голямата сума, която отпада към спортните клубове, касае волейбола и баскетбола. 

 

 

Гласуваните по 300 000 лева за „Академик Бултекс 99” и волейболния Марица, ще бъдат намалени на половина. Още 60 000 лева ще бъдат спестени от женския национален отбор по волейбол, който трябва да играе свои мачове в зала Колодрума.

 

Други отложени събития са от леката атлетика, ралита, турнири по борби и други, които са с по-малко общинско финансиране.  Спортния събития към този момент не се предвиждат за април, май и юни, обясни Титюков.

 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марица, коронавирус, Колодрума, Община Пловдив
Коментари
няма мачове
Други новини