Новите попълнения на Монтана: Целим се в медалите, чест е да играем за един от най-добрите отбори


Новите попълнения на Монтана: Целим се в медалите, чест е да играем за един от най-добрите отбори
Мартин Кръстев (първият вляво) и Виктор Костадинов (със №17)
22-06-2020 17:30 | Малинка Димитрова

 

Разпределителят Виктор Костадинов и центърът Мартин Кръстев, които се изявяваха в тима на Дунав (Русе), ще носят екипа на Монтана през сезон 2020/2021. Клубът работи активно за изграждането на състава, като ще преследва по-високи резултати в Суперлигата и ще играе за втори път във втория по сила волейболен турнир в Европа - за Купата на ЦЕВ.  

 

Какво споделиха пред BGvolleyball.com новите имена в тима от Северозапада - за трансфера, опита в русенския клуб, новите цели, прочетете в следващите редове. 


 

 

Поемаш по нов път – ще играеш за Монтана. Как се случиха нещата около трансфера?

 

Виктор Костадинов: Не беше трудно да взема това решение и да приема предложението. Монтана е един от най-добрите отбори в България в последните години и се радвам, че ще имам възможността да играя за него през предстоящия сезон. 

 

 

Мартин Кръстев: Както обичайно - говорих с треньорите, споделиха ми амбициите на клуба и условията, които отборът може да предложи, и след известно време нещата се случиха.  

 

 

Кое бе решаващото, което те накара да приемеш предложението?

 

Виктор: Високите цели и амбиции, поставени пред отбора, както и професионализма и опита на старши треньора и неговия щаб. 

 

Мартин: Най-вече това, че отборът има амбиции за добри резултати в родното първенство и Европа, което е допълнителен стимул да бъдеш част от този екип.  

 

 

Ще имаш възможност да играеш в евротурнирите, как се чувстваш?

 

Виктор: За мен това е ново предизвикателство. Радвам се, че ще мога да играя в мачове с такъв голям заряд, в които защитаваш не само честта на клуба, но и тази на страната. 

 

Мартин: Чувствам се добре, мотивиран да покажем какво можем и надявам се да успеем да демонстрираме добра игра. 

 

 

Какви са амбициите ти с новия отбор?

 

Виктор: През целия сезон да показваме добра игра и постоянство. Лично аз си поставям за цел спечелване на медал. 

 

Мартин: Моите лични амбиции са винаги максимално добро представяне на мен и отбора независимо къде се състезавам, но очаквам отборът да бъде в челните места.  

 

 

Как ти се струва съставът? 

 

Виктор: С всички от момчетата се познаваме. С повечето от тях дори и сме играли заедно в предишни клубове. Надявам се да успеем да постигнем разбирателство и добър колектив. 

 

Мартин: Щом старши треньорът Даниел Пеев е взел решението всеки от отбора да бъде част от него, значи е преценил, че съставът е боеспособен и ще успее да се справи.  

 

 

Предполагам, не са липсвали оферти от други клубове…

 

Виктор: Да, имаше оферти и от други клубове, но аз бях категоричен в решението си да играя за Монтана. 

 

Мартин: Имах няколко оферти, но не се стигна до нищо сериозно.
 

 

В Монтана ще играеш със съотборника ти от Дунав Мартин Кръстев/Виктор Костадинов. Имахте ли разговор преди или след реализирането на трансфера?

 

Виктор: С Мартин сме в много добри лични и професионални отношения и факта, че отново ще сме в един отбор определено ни зарадва. 

 

Мартин: С Виктор имахме разговори по-време на подписването на договора му, но, общо взето, бяха повечко шеги - нищо сериозно. Все пак Виктор има второ умение освен волейбола и то е комик определено (смее се)

 

Какъв тандем бяхте във вече бившия ви отбор?  

 

Виктор: Когато сме на игрището, има синхрон в играта между двама ни, както и разбирателство. Така че се надявам това да продължи, дори и да подобрим постигнатото досега. 

 

Мартин: Както споменах - той има страхотно чувство за хумор и много професионално отношение към работата в залата. Определено мога да кажа, че се чувствам О.К. на терена с него. 

 

 

За първи път си в националния отбор. Имаше ли емоции, когато получи повиквателната?  

 

Мартин: Емоции не липсваха - все пак това е националният отбор на България. 

 

 

Ще тренираш редом с най-големите имена на българския волейбол. Какви са очакванията ти от този лагер?  

 

Мартин: Очакванията са ми най-вече всички да бъдем здрави и добре подготвени физически, имайки в предвид дългата принудителна почивка и липсата на качествени тренировки, но смятам, че с добре свършена работа това лято, всичко ще бъде наред.  

 

 

Как премина времето ти в изолация и без волейбол? 

 

Мартин: Общо взето стоях вкъщи, разхождах се в планината, опитвах се да тренирам, доколкото имах възможност. Радостното е, че всичко започва да се нормализира и отново ще се върнем към рутината ни. Бъдете здрави!

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Виктор Костадинов, Мартин Кръстев, Дунав, Монтана, Национална волейболна лига 2021 Суперлига
Коментари
Други новини