Вижте как ще протече редовния сезон в елита


Вижте как ще протече редовния сезон в елита
24-06-2020 17:45 | BGvolleyball.com

 

В първата и втората осмици на Суперлигата се играят по два мача на разменено гостуване. След оформянето на класирането от редовния сезон, завършилите на 7-8 място в първата осмица играят срещу завършилите на 1-2 място във втората осмица. Съответно седмият срещу втория и осмият срещу първия. Играе се до 2 победи от 3 мача. Двата отбора победители се присъединяват към първите 6 в класирането на първата осмица за плейофната фаза. (Така и отборите от втората осмица имат възможност да се борят дори и за шампионската титла.) 

 

 

Плейофна фаза и определяне на шампион


Първите 6 отбора от първата осмица и двата отбора, спечелили мачовете между 7-ия и 8-ия от първата осмица и 1-ия и 2-ия от втората осмица оформят 1/4-финален плейоф по досегашната система. Играе се до 2 победи от 3 мача.

 

Полуфиналите и финалът се играят до 3 победи от 5 мача. 

 

 

Изпадане


Завършилите на 7-о и 8-и място във втората осмица на Суперлигата изпадат във Висшата лига. Завършилите на 5-о  и 6-о място във втората осмица на Суперлигата играят плейаути за оставане. 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини