Факел прекрати договора на сгафил волейболист


Факел прекрати договора на сгафил волейболист
26-06-2020 08:15 | BGvolleyball.com

 

Руският гранд Факел (Новий Уренгой) прекрати преждевременно договора на втория си диагонал Александър Кимеров. Както вече писахме, волейболистът попадна в центъра на скандал на пътя, нападайки шофьор. 

 

Интересното е, че преди дни пред R-Sport президентът на клуба Николай Капранов  опита да защити играча: „Струва ми се, че друг човек провокира тази ситуация. Вината на Саша е, че той реагира на провокацията. Той е емоционален човек с повишено чувство за справедливост". И допълни, че в договора е записано, че той трябва да спазва всички правила и да поддържа положителен имидж на клуба и ще бъде наказан (но не загатна за подобно развитие). 

 

Очаквано бе друга санкция от страна на клуба, но се оказа, че от ръководството са избрали най-тежката.  

 

23-годишният волейболист разказа пред медиите версията си за инцидента, твърдейки, че пострадалият му е показал среден пръст и го е напсувал. Във видеообръщение в социалните мрежи той заяви: "Няма да се оправдавам. Това е необходима мярка, тъй като подобно поведение е неприемливо в спорта и особено във волейбола. Това е интелигентен спорт, където няма място за такова поведение". Подразнен е от факта, че всички сайтове са го представили като "животно и нарушител". 

 

Гигантът, който е част от състава на водения от Камило Плачи тим от 2016 г., ще остане извън терена, а какво ще се случи по-нататък, не е ясно. 

 

Кимеров е "продукт" на школата на Динамо (Москва), играл е за кратко и за Динамо (Краснодар) (който сега се подвизава във Висша лига Б). 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Александър Кимеров, Факел (Новий Уренгой), Русия мъже
Коментари
няма мачове
Други новини