Егор Клюка официално бе представен в Зенит (Санкт Петербург)


Егор Клюка официално бе представен в Зенит (Санкт Петербург)
27-06-2020 08:00 | BGvolleyball.com

 

Руският волейболен гранд Зенит (Санкт Петербург) представи официално като ново попълнение националът на "сборная" Егор Клюка. 25-годишният посрещач напусна Факел (Новий Уренгой) след 8 поредни сезона.

 

"Вече беше узряло решението в главата ми, че някой ден ще трябва да се разделя с Факел. Осем години бях в един клуб. Разделихме се с добри чувства, така че всичко е наред. Факел остава в сърцето ми, разбира се, но е време за нов етап, време е да продължа. Да, Зенит (Санкт Петербург) примамва, защото много зависи от самите волейболисти. Просто клубът е свеж, амбициозен, има млади играчи в

състава, което е много важно. Така, че тук всички сме заедно. Бих искал да напиша история със Зенит", споделя Клюка в интервю за news.sportbox.ru.

 

Първоначално компенсацията за преминаването на Егор Клюка бе умопомрачителните 200 милиона рубли (близо $2,8 милиона долара), но страните заявиха, че ще бъде преразгледана отново.

 

"Сумата е друга, но ние се разбрахме да не оповестяваме търговската тайна. Мога да кажа, че всички страни са останали доволни", заяви директорът на Факел Николай Капранов.

 

През миналия сезон Зенит (Санкт Петербург) зае 5-о място в Суперлигата на Русия, а Факел зае 6-о място.

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Егор Клюка, Зенит (Санкт Петербург), Русия мъже
Коментари
Други новини