Женският отбор на Добруджа се събра след 30 години


Женският отбор на Добруджа се събра след 30 години
29-06-2020 17:30 | BGvolleyball.com

 

Трогателна среща след 18-годишна раздяла си организираха състезателките от последния волейболен отбор-жени на бившето физкултурно дружество „Добруджа“ Добрич. Срещата се състоя в събота, 27 юни, в малък семеен хотел на брега на морето в Тюленово и на нея присъстваха 10 от общо 14 картотекирани по това  време  състезателки, начело с бившата разпределителка на националния отбор –жени Нели Нешич, Соня Велева, Ромяна Колева, Детелина Илиева, Атанаска Йорданова, Роси Николова, Теодора Нейчева, Светлана Савчева, Весела Димитрова и Светлана Станева.

 

За жалост поради епидемията от коронавирус в емоционалното събитие не успяха да се включат живеещата в Испания Иванка Ламбева, Миглена  Апостолова, която от много време е в Исландия, от Франция нямаше как да пристигне Кремена Белчева, а  капитанката Ваня Кабакчиева пропусна срещата поради неотложен ангажимент. Евгени Попов и Тодор Станев представляваха треньорското ръководство на отбора. Той съществуваше до началото на 90-те  години, след което бе закрит по финансови причини. Женският тим на Добруджа се състезаваше в „А“ елитна волейболна  група и носеше с изявите си много радост на добричките волейболни фенове. 

 


 
Последната подобна среща „момичетата“ си бяха организирали през 2002 г. в Добрич.

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини