Витал Хайнен: Единственият, заслужил мястото си в отбора, е Михал Кубяк


Витал Хайнен: Единственият, заслужил мястото си в отбора, е Михал Кубяк
25-07-2020 21:20 | BGvolleyball.com

 

Селекционерът на мъжкия национален отбор на Полша Витал Хайнен заяви пред сайта WP Sportowefakty, че предстои сериозна работа пред "дружина" през следващите месеци. Специалистът е на мнение, че повечето състезатели трябва тепърва да се доказват, за да намерят място в състава за предстоящата Олимпиада в Токио. 

 

"Само Михал Кубяк си осигури място в отбора за Олимпийските игри. Той е моят капитан и ние изграждаме състава около него. За останалите единадесет места играчите ще трябва да покажат, че си струва да са част от тима с играта си", заяви Хейнен. 

 

Старши треньорът на "дружина" отговори на още много въпроси в интервюто пред полската медия. 

 

"Не сме се отклонили от целта. Това е важно. След тази година някои национални отбори може да се отдалечат от олимпийския успех. Ние определено не сме. Мисля, че Полша има такова поколение играчи, което може да се бори за трофей и на следващата Олимпиада - след Токио, и вероятно в следващите. Евентуалното отменяне на Игрите в Токио ще бъде само един по-малък шанс за такъв успех", каза белгиецът, запитан дали "червено-белите" са се доближили още малко до целта си - олимпийско злато.   

 

"Япония е толкова добре организирана страна, че никога не би отлагала самите игри. Вярвам, че решаващият глас е на Международният олимпийски комитет, който искаше да отложи събитието, тъй като някои държави не можеха да участват в него. Ако Олимпиадата беше започнала днес, вероятно нямаше да има спортисти от Бразилия или САЩ в Япония. Това е най-големият проблем - всеки да се приготви и да дойде в Токио. Що се отнася до самата Япония, не се съмнявам, че тя ще може да организира събитието", добави Хайнен. 


 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Витал Хайнен, Полша национален отбор волейбол мъже, Токио 2020
Коментари
няма мачове
Други новини