Марек гради нов отбор за предстоящия сезон в Суперлигата


Марек гради нов отбор за предстоящия сезон в Суперлигата
09-09-2020 15:48 | Ани Колева

ВК Марек Юнион-Ивкони (Дупница) гради нов състав за предстоящия сезон в Суперлигата при мъжете. Това стана ясно днес на пресконференция в Пресклуб „България“, в която старши-треньорът Виктор Карагьозов разкри подробности за подготовката преди старта на шампионата

 

Според селекционерът селекцията е завършена и отборът на Марек е успял да придобие вида, в който трябва да бъде. Може да бъде допълнен само още един опитен състезател на поста централен блокировач. Това обаче ще стане не на всяка цена. При намиране на подходящ играч, това може да стане и в процеса на подготовка или по време на самото първенство, тъй като трансферният прозорец е до 20 януари.

 

„Изграждаме почти нов отбор, с много млади състезатели. Болшинството са между 17 и 22 години. Политиката на клуба е да се дава поле за изява на млади и перспективни волейболисти“, коментира Виктор Карагьозов.

 

„Пандемията неминуемо дава своето отражение на състоянието на волейболистите и  на тренировъчния процес, но ще се опитаме във времето да компенсираме и отборът ни да придобие нужния вид и конкурентоспособност“, каза още треньорът.

 

В Дупница си поставят две основни цели за предстоящия сезон 2020/21. Като за начало задачата е влизане в първата осмица на Суперлигата. Втората цел е обиграване и трупане на опит на младите играчи, след време да се търси ниво на отбора, а тези волейболисти да търсят реализация в националните отбори.

 

„Този сезон за нас ще бъде един голям плюс, защото нашият отбор е съставен изключително от млади момчета. Ще търсим придобиване на опит и самочувствие, което ще ни помогне за по-нататъшно развитие. Независимо, че сме нов отбор, ще се борим за победата и да покажем добър волейбол във всеки един мач“, коментира капитанът на отбора Светослав Станков.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марек, Национална волейболна лига 2021 Суперлига, Виктор Карагьозов, Светослав Станков
Коментари
няма мачове
Други новини