Левски София навлиза и в женския волейбол


Левски София навлиза и в женския волейбол
11-09-2020 14:45 | BGvolleyball.com

 

Левски София ще има отбори и в женското направление на държавното първенство за подрастващи. За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей.

 

Идеята за подобен проект започна да стои на дневен ред в контекста на новоизграждащата се зала на Левски София. Наличието на подобно съоръжение задължава клуба да отвори възможности за практикуване на волейбол, както за момчета, така и за момичета.

 

Първоначалният план за реализация на тази идея бе това да стане от есента на 2021 – поне година след въвеждане в експлоатация на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разходи. След като стана ясно обаче, че досегашният клуб с женско направление - Левски Волей, прекратява дейност, бе взето решение този процес да се ускори. Основната цел бе да се осигурят условия на две възрастови групи момичета да продължат тренировъчна и състезателна дейност без прекъсване и сътресения.

 

 

„От доста време обсъждаме възможностите за сформиране на женски групи заедно с партньорите ми и главни инвеститори в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих обаждане от директора на спортното училище на Левски Нина Иванова, която ми каза, че е притеснена за случващото се в женския клуб и опасността децата да останат на улицата. След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита директно дали има някаква възможност да поемем момичетата, за да не се разпаднат отборите. Тогава седнахме отново с Давидов и Гаров и решихме да им дадем възможност да продължат развитието си в рамките на нашата структура. Благодарен съм им за подкрепата и съм наистина щастлив и развълнуван от това ново начало”, заяви единият от председателите на Левски София Владимир Николов.

 

Близо 25 момичета започнаха тренировки още през юли в зала „Академика”. Към тях се присъединиха и няколко талантливи деца от школата „Владимир Николов”, която също ще подготвя момичета за Левски София, както го прави при момчетата.

 

От 4 години Левски София успешно развива мъжко направление, като през последните два сезона клубът бе номер 1 по спечелени медали при подрастващите. Амбициите на ръководството са този модел да се пренесе и при женските гарнитури.

Групите за момичета също ще бъдат напълно обезпечени като тренировъчен процес, оборудване и екипировка. Те вече провеждат своята физическа подготовка в открития наскоро наш спортен център Garitage, а от ноември ще се преместят в новата зала.

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Левски София, Волейбол кадетки 2020, Волейбол прекадетки 2020
Коментари
няма мачове
Други новини