Курс за статистици стартира тази седмица в зала Лаута


Курс за статистици стартира тази седмица в зала Лаута
13-09-2020 13:43 | BGvolleyball.com

 

Курс за статистици започна тази седмица в зала Лаута. Помощник-треньорът на Марица (Пловдив) Лазар Лазаров е лектор на курса, който ще продължи пет седмици.

 

През тази седмица се проведоха две срещи от курса във вторник и събота.

 

 

 

Курсът се организира от Национална волейболна лига и освен Пловдив се провежда в София и Монтана. Националната волейболна лига осигурява по време на курса програма Data Volley, с която работят волейболните статистици.

 

Всеки получава ключ за програмата и се правят практически задачи. Посещенията са общо пет седмици с по две посещения на седмица. Участници получават задачи, които изпълняват и вкъщи не само на сеансите. След приключване на курса, завършилите го ще бъдат предложени на клубове у нас за стартиране на работа.

 

„Това, което правим е много хубаво начинание. Аз още през 2017 бях предложил да започнем такъв курс, но тогава нещата не се получиха. Хубаво е, че от Националната волейболна лига решиха да направят такъв курс. Имаме колеги от Варна, Пазарджик, Стара Загора и Пловдив“, заяви Лазар Лазаров пред volleymaritza.bg относно курса в Пловдив.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини