Япония пусна чужденците, започва активна подготовка за Игрите


Япония пусна чужденците, започва активна подготовка за Игрите
15-09-2020 11:55 | BGvolleyball.com

 

Японското правителство позволи на чуждестранните състезатели да влязат в страната. Играчите, наети от волейболните и баскетболните клубове на страната, досега не се допускаха заради коронавируса.

 

Сега обаче властите работят активно по подготовка на Игрите в Токио догодина и искат да подсилят националните си отбори. Това няма как да се случи без конкуренция и високо ниво в първенствата, което е и причината  чужденците да бъдат приветствани в азиатската държава. 

 

И двата шампионата - V-лигата за мъже и жени, и B-лигата за мъжки баскетбол, започват през октомври. Във V-лигата отборите могат да имат максимум един чуждестранен играч извън Азия. 


Във футболната лига J-лига и бейзболната лига Nippon Professional Baseball японските власти също позволиха на клубовете да използват чуждестранни играчи, но само тези, които са били в страната преди правителството да въведе забраните. 

 

Влизането на чужденците обаче не означава облекчаване на мерките, като носене на маски и поддържане на социална дистанция. Спортистите  ще трябва да преминат множество тестове и да представят резултатите си, преди да напуснат родните си страни, за да пътуват до Япония. След като влязат в страната на изгряващото слънце, ще трябва да прекарат 14 дни под карантина. 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини