Волейболът се завръща на Европейските игри през 2023 година


Волейболът се завръща на Европейските игри през 2023 година

България завърши със сребърни медали на първите Европейски игри в Баку през 2015 година

16-09-2020 18:00 | BGvolleyball.com

 

Волейболът отново се завръща на Европейските игри през 2023 година, след като на предишното издание през 2019 година отсъстваше от програмата. 

 

Третото издание на престижната надпревара ще се проведе в полския град Краков и околностите на Малополско войводство и ще се състои от 24 вида спорт. Това заяви на пресконференция вицепремиерът на страната Яцек Сасин.

 

 

Волейболистите ни в официални костюми на първите Европейски игри в Баку 

 

„Можем да кажем със задоволство, че Игрите, които ще се проведат в Краков и Малополско войводство, ще бъдат голямо спортно събитие с широк отзвук в Европа и света“, каза той, подчертавайки, че предстоящото състезание ще бъде най-голямото на тяхната история.

 

„Договорихме състезания в 24 вида спорт“, каза той, припомняйки, че на вторите игри през 2019 година в Минск имаше 15 вида спорт (волейболът отсъстваше), а на първите през 2015 г. в Баку  (Азербайджан) – дебютът бе с 30 спортни дисциплини. Сасин изрази увереност, че Европейските игри в Полша ще покажат, че тази инициатива има бъдеще. Той допълни, че Полша ще се опита да организираме игрите рационално, като използва и модернизира съществуващата инфраструктура“.

 

 

Волейболът е в програмата на престижната надпревара, като ще бъде представен от две разновидности – в зала и на плажа. Останалите спортни дисциплини са: стрелба с лък, синхронно плуване, бадминтон, баскетбол 3x3, плажен хандбал, спортни танци, кану, колоездене, фехтовка, гимнастика, джудо, карате, модерен петобой , планинско бягане, ръгби, спортна стрелба, ски скокове, спортно катерене, тенис на маса, триатлон и вдигане на тежести, борба.

 

 

Решението да се избере Краков за домакин на състезанието бе взето на 22 юни в Минск в Общото събрание на Европейските олимпийски комитети. Краков беше единственият регистриран кандидат за домакин на Европейските игри - 2023 г. По-рано беше съобщено, че руския град Казан ще кандидатства за организацията на състезанието, но след това не бе подадено официално заявление.

 

Волейболистите от мъжкия национален отбор на България, водени от Николай Желязков, завършиха със сребърни отличия на първите Европейски игри в Баку през 2015 година. Шампион стана тимът на Германия, кйто победи нашите с 3:1 гейма на финала.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини