Преизбраха Александър Боричич за президент на европейския волейбол


Преизбраха Александър Боричич за президент на европейския волейбол
16-10-2020 16:00 | BGvolleyball.com

Александър Боричич ще бъде начело на Европейската конфедерация по волейбол за още четири години, след като получи по-голямата част от гласовете на делегатите по време на Генералната асамблея на CEV във Виена. 72-годишният сърбин получи 36 гласа, докато неговият конкурент Хано Певкур от Естония има подкрепата на 19 национални федерации от Европа.

 

Боричич беше избран за първи път на поста през 2015 година.

 

 

Роден през 1948 г., Александър Боричич се радва на успешна кариера като състезател и треньор, преди да премине към спортно управление. Бил е президент на волейболната федерация на Югославия, впоследствие на волейболната федерация на Сърбия и Черна гора и волейболната федерация на Сърбия от 1992 г. до началото на 2016 г. Завършил Колеж по икономически науки и Висше училище за волейболни треньори от Университета в Белград е начело на европейското семейство по волейбол от октомври 2015 г. и е втори изпълнителен вицепрезидент на Международната федерация по волейбол (FIVB).

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Абександър Боричич, ЦЕВ
Коментари
Други новини