Мира Тодорова: Все още ни липсва опит и самочувствие (видео)


Мира Тодорова: Все още ни липсва опит и самочувствие (видео)
17-06-2022 12:55 | BGvolleyball.com

Ще се борим във всеки мач за победа, коментира националката

 

Мира Тодорова беше една от най-добрите в българския състав при загубата с 0:3 от Япония в Лигата на нациите. Преди двубоите срещу Канада и Белгия тя сподели впечатленията си пред официалния сайт на БФ Волейбол.

  

 Играхме твърде силно срещу японките на фона на предварителните очаквания. Вие как мислите?

Със сигурност играхме много добре. Силно се представихме. За съжаление единственото, което ни липсва още, е самочувствието. С него можем да преодолеем по-тежките моменти. Също така и опит особено в напрегнатите ситуации. Още не знаем как да се справим с напрежението. Това са неща, които се трупат. Трябва време, тренировки. Ще се научим да се справяме.

 

В първите пет гейма във Филипините срещу САЩ и Япония все повеждахме в резултата, но не можахме да спечелим. На какво се дължи?

Опитът е причината. В един момент единственият вариант на съперника е да засили началния удар и натиска върху нас. Още не знаем как да се справяме с това напрежение и поддаваме. Точно затова ни трябват повече опит, повече тренировки, повече такива мачове. Така ще натрупаме самочувствие и ще пазим преднината, а с това и геймове.

 

 

Как влияе върху самочувствието ви, че играхте равностойно срещу два от най-силните отбори в света?

Доста положително. Показахме и на нас, че можем. Предполагам, че занапред ще се представяме по-добре.

 

Предстоят два мача, които са в графата „задължителни“ – срещу Канада и Белгия. Можем ли така ги определим или е прекалено?

Аз бих казала, че да. Задължителни са. Важното е да не слагаме върху себе си допълнително напрежение, а да излезем както в предишните мачове – свободно, с желание, да се борим. Ако всичко е така, както беше досега, не би трябвало да имаме проблеми и ще излезем като победители.

  

 Кой от двата съперника е по-опасен?

И двата са опасни. Всъщност всеки става опасен в зависимост от свободата, която му дадеш да развива играта си. За мен нещата са в наши ръце.

 

 

А колко да различни като стил? Вече играхме два дни срещу напълно различни философии на САЩ и Япония.

Белгийките играят по-бърз волейбол, по европейски. Те имат една-две състезателки, които ни превъзхождат физически, но това не би трябвало да е проблем. Канадките са по-мощни.  Нека да видим. Тепърва ще гледаме видео и ще определяме тактиката.

 

Колко важно е, че последният турнир в Лигата на нациите е в София?

 Изключително важно и положително. Винаги когато играеш пред родна публика, имаш допълнителна мотивация, която тя дава. На своя земя чувството е уникално, както и българските фенове. За нас е удоволствие да играем пред тях и да ги радваме. Много се надявам да успеем.

 

 

 

Бихте ли прогнозирали колко мача ще спечелим до края на Лигата на нациите?

Прогноза… Аз силно се надявам да са минимум още три. А вече ще гледаме мач за мач. Ще се борим всеки мач за победа, както винаги сме правили.

 

 

 

 

---------

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол жени, Волейболна лига на нациите 2022 жени
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини