Варненски триумф в плажния волейбол на Олимпийския младежки фестивал в Албена


Варненски триумф в плажния волейбол на Олимпийския младежки фестивал в Албена
17-06-2022 20:38 | BGvolleyball.com

 

Бъдещи шампиони на България се събраха под знамената на БОК за традиционния Олимпийски младежки фестивал, който се проведе в  Албена. Лятното издание на форума отбелязва 15-ата си годишнина с участието на близо 500 млади таланти в рекордните като брой 10 спорта: плажен волейбол, бадминтон, баскетбол, бейзбол, брейк, лека атлетика, плажна борба, плуване, футбол и тенис на маса.

 

 

По традиция фестивалът на БОК се провежда под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.

 

 

В турнира по плажен волейбол имаше пълна доминация на представителите на Варна, които завършиха на първите три места в надпреварата.

 

Ето всички призьори:

 

Девойки: Дарина Киндова/Ивет Гавраилова (Перун Варна), Елизавета Ивакина/Вероника Иванова (ДКС Варна), Свилена Стоянова/Румяна Николова (Перун Варна)

 

Юноши: Кристиян Стефанов/Симеон Разсолников (Черно море Варна), Максим Стоилов/Даниел Вълев (Черно море Варна), Константин Стойков/Калоян Славов (Черно море Варна)

 

 

---------

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини