Люлин с 11 юноши във Висшата Лига и с всички възрасти в мъжко направление


Люлин с 11 юноши във Висшата Лига и с всички възрасти в мъжко направление

Мъжкият отбор на Люлин ще играе във Висшата лига с единадесет волейболисти от своята школа.

23-10-2020 15:55 | Ани Колева

Волейболен клуб Люлин (София) продължава да следва стратегията си за развиването на млади състезатели и даването на път на собствените си юноши да играят в мъжкия отбор. За предстоящия сезон 2020/21 във втората група от волейболното първенство - Висша лига мъже, ВК Люлин картотекира 11 юноши на клуба и четирима опитни състезатели, начело с капитана на отбора Велислав Йонев.

 

Въпреки повечето млади състезатели в отбора, столичния клуб си поставя високи цели за предстоящият сезон, а именно - класиране за плейофната фаза на първенството и спечелване на медал.  Наскоро към люлинци се присъедини и младият Теодор Каменов от Монтана, който според мнозина специалисти притежава изключителен талант.

 

 

ВК Люлин привлече младия талант от Монтана Теодор Каменов 

 

За разлика от изминалия шампионат, когато приемаше съперниците в зала „Сиконко“, сега тимът на Люлин ще играе домакинските си срещи в столичната зала „Христо Ботев“.

 

След устойчивото си развитие в последните години, за предстоящия сезон ВК Люлин ще има отбори във всички възрасти на мъжко направление, от детски волейбол (10-годишни) до мъже.

 

 

Кадетите на ВК Люлин (състезатели, родени 2003/2004 година) се класираха за държавни финали след като спечелиха първото място в своя квалификационен турнир 

 

„Очаква ни една странна и непредсказуема спортно-състезателна година с оглед на ситуацията с коронавируса. Неприятно е за всички положението и се надявам да не се прекъснат спортните събития, пък дори и да са без публика. Ние ще играем домакинските си срещи от Висшата лига през този сезон в зала „Христо Ботев“ при стриктно спазване на всички предписания. Мъжкият отбор се доближа до това което ми се иска да бъде,  а именно, колкото се може повече състезатели да са кадри от школата. С правилна работа добрите резултати ще дойдат. Пожелавам успех на всички хора от голямото ни волейболно семейство и в тази трудна ситуация е много важно да проявяваме повече толерантност и разбиране един към друг. Благодаря на всички наши социално отговорни партньори и спонсори, които въпреки трудната икономическа ситуация са зад над нас и ни подпрепят“, коментира за BGvolleyball.com президентът на клуба Деян Нинов.

 

Първенството на Висшата лига стартира следващата седмица. Тимът на Люлин е в Западната група, като започва с домакинство на Софийски университет. Двубоят е на 31 октомври от 18:00 часа в зала „Христо Ботев“.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Люлин, Деян Нинов, Национална волейболна лига 2021 Висша лига
Коментари
Други новини