Петър Дочев: Не успяхме да покажем и 50% от възможностите си (видео)


18-04-2019 20:28 | BGvolleyball.com

 

Треньорът на женския волейболен тим на Берое Петър Дочев коментира загубата във финала за Купата на България срещу Марица, в която старозагорки отстъпиха с 0:3 гейма. Специалистът изрази съжалението си от факта, че състезателките му не са успели да покажат и 50% от възможностите си по време на финала.

 

„Изобщо не влязохме в този мач. Категорично Марица бе по-добрият тим и трябва да си го признаем. Тръгнахме колебливо на посрещане, оттам нататък станахме пасивни в атака и лесна плячка за отбора на Марица. Във всички елементи ни превъзхождаха. Трябва да им отдадем заслуженото. Съжалявам, че не показахме и 50% от възможностите си. Това бе целогодишен трудно, залужаващ по-красив и стойностен волейбол“.

 

Запитан за това до каква степен е повлияло това, че Марица постигна по-лесна победа на полуфинала, докато Берое се класира до решителния мач след оспорвана битка с Левски, специалистът обясни:

 

„Със сигурност и това има своята тежест. Цяла година работим за да стигнем дотук. По-скоро колебание във възможностите ни не позволи да се разгърнем днес. Това, което постигнахме, заслужава адмирации. Съжалявам, че днес не успяхме да покажем най-доброто, което можем“.

 

„Берое е млад проект. За 2 години постигнахме много. Това е проект с бъдеще. Благодарен съм на хората, които стоят зад него – община Стара Загора, господин Аргиров и господин Григоров. Мисля, че им се отблагодарихме с резултатите ни тази година. Не успяхме във финала, но стореното през годината заслужава адмирации“.

 

„Имаме уверението от хората, от които зависи, че проектът продължава. Ще работим два пъти по-здраво, за да сме фактор, какъвто започнахме да сме тази година. Ще се опитаме да надградим, за да може любителите на волейбола в Стара Загора да се радват на победи и да бъдат неотлъчно до нас“.

 

„В моята глава има много въпросителни. Не искам да коментирам нищо преди да ги изясня – както за моето бъдеще, така и за бъдещето на отбора. Мисля, че на база постигнатото, може да се каже, че продължаваме заедно, но да не избързваме“, завърши специалистът.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Петър Дочев, Берое, Марица, Национална волейболна лига 2019 жени
Коментари
няма мачове
Други новини