Силвано Пранди: Започваме веднага със сформирането на състав за Лигата на нациите


Силвано Пранди: Започваме веднага със сформирането на състав за Лигата на нациите
15-05-2019 20:00 | BGvolleyball.com

 

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България  Силвано Пранди заяви, че основната цел през настоящето лято е класиране за Олимпиадата в Токо 2020, но това не значи, че тимът не гони добро представяне и във Волейболната лига на нациите. Той подчерта, че веднага се започва работа по сглобяването на състава за световната надпревара.

 

"От днес официално започва моя втори период начело на българския национален отбор, защото пристигнах късно снощи и в днешния ден стартираме заедно тренировките в залата. На практика веднага започваме да работим по сглобяване на състава, който след само две седмици трябва да започне участието си в Лигата на нациите. На всяка цена се надявам да работя добре от моя страна, защото от страна на момчетата нямам съмнение, че те ще се вложат и ще работят добре, познавам техния ентусиазъм. И съм сигурен, че ще направим едни силни и интересни мачове, и се надявам и на победи, разбира се".

 

"Преди всичко целта на тези турнири от Лигата на нациите на първо място е да запишем максимално много победи и да се представим на ниво, а след това те ще ни послужат да дадем един облик на отбора в спортно-техническо и тактическо отношение за олимпийската квалификация. Заради това играчи, които са приключили на скоро или такива, които все още продължават да играят с клубните си отбори, ще имат период за почивка и възстановяване, за да подсилят отбора за последната фаза на Лигата. Другите състезатели вече започнаха да се готвят за първия турнир в Аржентина, тъй като вече получиха своята почивка. На базата на полученото мнение от моите помощници и асистенти ще преценя най-точно как да разпределим най-добре силите си в тези пет турнира и да се представим най-добре. В момента това е ситуацията. Някои от тези, които ще почиват повече са Теди Салпаров, Виктор Йосифов, Тошко Алексиев и Цецо Соколов".

 

"Имаме поставени цели от федерацията. Първата ни задача е покажем, че имаме силен отбор. Разбира се, основния ни приоритет за сезона си остава класирането за Олимпиадата. На Евро 2019 също искаме да покажем, че сме силен тим", каза още Силвано Пранди.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини