Матей Казийски: Няма връщане назад


Матей Казийски: Няма връщане назад
21-05-2019 21:25 | BGvolleyball.com

 

Волейболната звезда Матей Казийски даде ексклузивно интервю за сайта WorldOfVolley.com, в което говори за изминалия сезон в Италия, за бъдещето си и за националния отбор на България. Ето какво сподели той:

- Как би оценил сезона в Италия?
- Сезонът в Италия беше добър за мен. Въпреки, че останах само 4-5 месеца, имах възможност да играя срещу всички отбори и съперници. Хубаво беше да преборя себе си в Италия, дори, ако резултатът на отбора ни да не беше най-добрия, който можехме да постигнем. Така, че като цяло престоят ми беше положителен, особено след ранния край в Полша.

- Какво липсваше на Верона, за да постигне по-добър резултат в плейофите?
- Верона имаше добър отбор още преди да се присъединя към състава, но многото контузии предизвикаха проблеми попречиха да се представим добре през първата половина на сезона. След това, когато се присъединих, успяхме да стабилизираме играта си и да започнем да играем по-добре и по-добре. Бяхме малко по-назад в отборната работа от останалите тимове заради всички промени в състава. В плейофите играхме добре, но за съжаление се изправихме, както се оказа срещу бъдещите шампиони от Лубе, и макар да се представихме добре загубихме с 0-2 и рано отпаднахме от финалите.

- Мислиш ли, че отборите от Серия А1 имаха много силни състави през сезона?
- Инвестициите на някои от водещите клубове през този сезон бяха забележителни, страхотни играчи се присъединиха към отборите и според мен това е чудесно за италианското първенство. Италианският отбор, който спечели Шампионската лига (б.р. Кучине Лубе Чивитанова) е добро доказателство за покачването на нивото на този шампионат. Надявам се, че тази тенденция ще продължи и през следващия сезон.

- Следващия сезон се завръщаш в Япония?
- Има реален шанс да се завърна в Япония през следващия сезон. Сега говорим за тази възможност, като и двете страни са положително настроени за това, но е твърде рано да потвърдя.

- Изглежда, че японската лига прави прогрес от година на година?
- Японската V-Лига става по-добра и по-добра, това е вярно. Нивото на чужденците, които играят там, става по-добро и по-добро, съставите на отборите са много стабилни и треньорските щабове са силни повлияни от съременните методи. Забележителни са усилията, които федерацията полага за подобряването на нивото на волейбола, особено в навечерието на предстоящата Олимпиада.

- Много фенове в България все още чакат да те видят в националния отбор. Има ли шанс да се върнеш един ден?
- От 2012 година до сега всяко лято има малко слухове по въпроса дали селекционерът на отбора е успял да ме убеди да се върна обратно и тази година не се различава. В предишните години това беше въпрос на лично решение, но от тази година е и въпрос на физическо състояние. Остарявам като волейболист и не е реалистично да играя с ритъма на националния отбор. По тази причина за мен идеята за националния отбор е зад гърба и няма връщане назад


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини