В Плевен ще борят зависимостите сред младежите с волейбол


В Плевен ще борят зависимостите сред младежите с волейбол
14-06-2019 15:30 | BGvolleyball.com

 


Сдружение Спортен клуб по волейбол "Олимпиец" в Плевен започва проект за превенция на различните зависимости и форми на агресия сред младите хора. Това съобщи в пресклуба на БТА Стефка Великова - ръководител на сдружението. Тя посочи, че за целта са получили финансова подкрепа по програма на Министерството на младежта и спорта.

“Спортуването на волейбол изгражда социално отговорно поведение у младите хора”, категорична е треньорката. “Нашият спорт възпитава от най-ранна възраст в децата трудолюбие и здравословен начин на живот, екипност и колективен дух”, допълни тя. По думите й в клуба имат етичен кодекс, който се базира на морални ценности, за които ще се работи по проекта.

Великова посочи, че имат добра връзка с директорите на училища и са предвидили да привлекат поне още 65 момчета и момичета, които да спортуват волейбол и получат познания за справяне в конкретни житейски ситуации с грубостите в ежедневието. Предвиждат да разширят обхвата и влиянието на волейболната игра сред млади хора от 15 до 29 години.

Вече имат заявено желание за включване в проекта на волейболния отбор на Медицинския университет. Клубът има амбиция да приобщи седем деца, които са в неравностойно социално положение към идеята.

Великова заяви, че ще работят през цялото лято, а през септември ще организират демонстративен турнир по волейбол. Около 100 деца, които в момента спортуват в клуба, също са поискали да работят за каузата.

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Олимпиец Плавен, превенция, здраве
Коментари
няма мачове
Други новини