Разрушиха игрищата по плажен волейбол в Бургас


Разрушиха игрищата по плажен волейбол в Бургас
Игрищата по плажен волейбол на северния плаж ги няма на познатото място
17-06-2019 14:19

 

 

Игрищата по плажен волейбол на северния плаж в Бургас вече ги няма на познатото място, след като концесионерът е взел решение за тяхното премахване. За това сигнализираха хора от волейболната общност в Бургас, които изразиха своя гняв и възмущение от случващото се. BGvolleyball.com публикува без редакторска намеса позицията на волейболната общност:
 
"Днес бяха разрушени игрищата за плажен волейбол в Бургас... От над 20 години игрищата бяха позиционирани на метри от "канала на северния плаж" за да не пречат на никого. Но ето, че и там вече "пречат". На КОЙ пречат, ЗАЩО пречат... не е ясно. Със сигурност не пречат на околните заведения, защото оборотът, който се прави след всяка сутрешна и вечерна игра никак не е малък... Още с по-голяма сигурност няма да се пълнят и чадърите, които евентуално ще се сложат на това място (видът на канала, както и миризмата, която се носи от него, няма да привлече много туристи). Прилагаме снимка на въпросния канал и отваряме още една скоба - да се разрушат игрищата може, да се поправи канала обаче - НЕ...
 
 
Отговорът на концесионера беше, че игрищата "ще се прелокализират". Уважаеми Господин Концесионер - тези игрища се ползват от бургаската общественост, спортисти, деца, гости - български и чуждестранни. През годините мястото е станало разпознаваемо и се е изградило едно волейболно общество, което е задружно и организирано. Както знаете, игрищата бяха тук преди настоящата концесия. На тях са организирани множество състезания от местен и национален спортен характер, както и много такива с рекламна цел, от които Вие - Господин Концесионер, също сте изкарали пари, без да сте влагали никакви средства, защото игрищата винаги са били поддържани от тази волейболна общественост БЕЗВЪЗМЕЗДНО. Разрушавайки целостта на зоната за плажен волейбол, се унищожава възможността за осъществяването на каквито и да е организирани спортни мероприятия, тъй като за тях са необходими повече от едно игрище.
 
 
След множество коментари от рода на: "Какво толкова, нали пак ги има игрищата, но другаде", правим следните уточнения къде е проблема. Волейболът е колективен спорт. Необходими са няколко човека, за да го практикуват. Когато има повече игрища, желаещите се разпределят според нуждата от хора, а и според уменията. Така всеки може да играе според възможностите си и това да му носи удоволствие. Често се случваше от една мрежа играчи до отиват на друга и да се организира нова по-равностойна и интересна игра, и място имаше за всеки желаещ. Сега вече или хората ще са малко, или ще са много, или няма да са равностойни.
 
 
По скицата на плажа има по едно игрище на три места, което само по себе си не е нещо лошо. Само че, вместо да се остави вече изграденото, и да се поставят по два нови кола за мрежи, се разруши готовото, за да се изпълни скицата. Сигурни сме, че никой проверяващ няма да каже: Чакайте малко тук трябва да има едно игрище, а има 3 бр. (в зоната на канала имаме впредвид, където така или иначе е празно), то се видя събота и неделя - мястото стана тоалетна за гларусите, при положение че се ползват обществено и най-важното - безвъзмездно. Колкото до самите новоизградени игрища мога да кажа следното: коловете (от старите игрища) са забити на криво, разположени са на криво, единият е прекалено нестабилен, защото не е забит достатъчно, другият е прекалено забит. Обясняваме какво означават тези "претенции": стандартните мрежи не могат да се опънат, нито да са достатъчно високи, нито да се спази размера на игрището. Всички тези изисквания бяха спазени и поддържани отново повтарям безвъзмездно на старите игрища.
 
Повече няма какво да коментираме ситуацията - както вече писахме, документите са изрядни и скицата е одобрена от някой чиновник, който няма представа от спорт. Това обаче не означава, че не може да се промени. Въпрос на желание и воля на фирмата концесионер и някой в Община Бургас или Областна управа, който да вдигне няколко телефона...
 
Деян Димитров, представител ан волейболната общност в Бургас
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини