Владо Николов и Теди Салпаров подписват във Франция


Владо Николов и Теди Салпаров подписват във Франция
Снимка: Илияна Иванова
10-06-2013 09:45

Двамата преминават в "българския" АСЮЛ (Лион)

 

Мениджърът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов продължава състезателната си кариера. Бившият капитан на националите ни преминава в редиците на френския АСЮЛ (Лион).

Николов се срещна с президента на клуба Красимир Тодоров, както и с новия треньор на французите Силвано Пранди и 2 дни по-късно даде положителен отговор. "Все още не бих казал, че всичко е ясно, но нещата вървят към изясняване. По всяка вероятност ще продължа да се състезавам в отбора на Лион, коментира Владо Николов пред ТV7.

Според договорката контранктът на Николов с Лион ще бъде дългосрочен. "Договорката е за дългосрочен договор, тъй като лично мен проектът Лион ме заинтригува доста. Смятам, че възможността да се направи български отбор във Франция е нещо интересно и, което ме интересува. Ще работ в тази насока", каза още Николов. 

В отбора ще играе и либерото на националния отбор Теодор Салпаров. Треньорът на френския тим през следващия сезон Силвано Пранди пристигна в Монбелиар, за да изгледа първата среща между България и Франция от Световната лига. Заедно с него дойде и президентът на Лион Красимир Тодоров.

"Теодор Салпаров ще бъде либерото на нашия отбор. В момента преговаряме и със Станислав Петков. Голямата ни надежда сега е да убедим Владимир Николов да заиграе при нас", заяви Пранди.

Италианският специалист сглобява тим, който ще бъде изграден главно около българи. Негов помощник ще е бившият национал Данаил Михайлов. В отбора вече играят разпрeделителят Христо Тодоров и посрещачът Божидар Славев, които са и с френски паспорти. Големият удар освен привличането на Салпаров е и трансферът на германския плеймейкър Симон Тишер.


Тагове: Владимир Николов, Теодор Салпаров, Станислав николов, България национален отбор мъже
Коментари
няма мачове
Други новини