Община Пловдив вдига тройно помощта за клубовете по волейбол и баскетбол


Община Пловдив вдига тройно помощта за клубовете по волейбол и баскетбол
Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) продължава участието си и през този сезон директно в групите на Шампионската лига
15-08-2019 16:11 | plovdiv-press.bg

 

Община Пловдив увеличава тройно помощта за участието на клубовете в колективни спортове като волейбол и баскетбол в международни турнири. По сега действащата наредба за финансово подпомагане на спортни дейности градската управа отпуска по 100 000 лева на клубовете, промени в нормативния акт предвиждат сумата да нарастне до 300 000 лева.

 
Проектът за промяна на наредбата е публикуван на сайта на Община Пловдив за обществено обсъждане и се очаква да влезе в дневния ред на сесията на Общинския съвет на 17 септември. Вероятно тя ще е последна за този мандат.
 
Срещу искането за финансиране клубовете ще трябва да представят план-сметка за разходите при участие в баканско, европейско първенство или друг международен турнир. 
 
Всички спортни клубове, които кандидатстват за подпомагане, ще трябва да внесат нужните документи до 31 януари на текущата година. Досегашният ред предвиждаше това да става до 30 ноември на предходната.
 
И през този сезон волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще представя България в Шампионската лига, като пловдивчанки отново влизат директно в групите на най-престижния европейски турнир.
 
 
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марица, Шампионска лига волейбол 2020 жени
Коментари
Други новини