Германия фаворит за организатор на олимпийската квалификация


Германия фаворит за организатор на олимпийската квалификация
15-08-2019 14:54 | BGvolleyball.com

 

 

Германия е фаворит за организатор на европейския квалификационен турнир за олимпиадата в Токио догодина. Това съобщи в блога си Джан Лука Пазини от La Gazzetta dello Sport. 

 

 

Според регламента в нея трябва да участват страните, които не успяха да се класират за Олимпиадата в световните квалификации, които се проведоха миналата седмица. Това са България, Франция, Сърбия, Холандия, Белгия, Словения и Финландия. За да станат осем отборите, към тях се присъединява и следващия в европейската ранглиста, който в момента е Естония. 

 

Националните федерации на Стария континент, които кандидатстват за домакин на олимпийската квалификация, трябва да изпратят заявка до Европейската конфедерация по волейбол (CEV) не по-късно от 23 август. След това от CEV трябва да се консултират с ФИВБ до 31 август и чак тогава да обявят домакина на турнира.

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини