Методи Ананиев: Предложенията от чужбина не бяха подходящи и избрах Левски


Методи Ананиев: Предложенията от чужбина не бяха подходящи и избрах Левски
16-10-2019 15:31

 

Бившият национал Методи Ананиев ще облече за трети път екипа на Левски София в държавното първенство. Известният състезател се готви с мъжкия ни тим повече от два месеца и след като не получи достатъчно примамлива оферта от чужбина, реши да остане. 

Ето какво каза пред клубния сайт посрещачът: 

 

Методи, след два дни отново ще играеш в официален мач от българското първенство. Какво очакваш от гостуването в Дупница?


Очаквам много труден мач, защото Марек Юнион Ивкони се подсили с някои добри и опитни състезатели. Надявам се нашите младежи да запазят концентрация и да покажат на какво са способни. Ако се справим с изпълнението на сервис и играта ни на блок, вярвам, че ще победим.

 

 

Как се чувстваш отново като състезател на Левски?


Добре, тренирам от доста време с отбора. Имах предложения от чужбина, но не бяха достатъчно подходящи за мен и реших да остана. Наистина се надявам с опита си да помогна на младите момчета и е напълно възможно да изкарам и целия сезон тук. 

 

 

Как ти се струва отборът?


Събрани са много талантливи момчета плюс някои доста опитни като Смилен Мляков и Теодор Богданов. Мисля, че ще се получи добра сплав и ми се иска да се представяме добре във всеки мач. Нещата изглеждат по коренно различен начин спрямо краткия ми престой преди 3 години и половина, очевидно клубът се развива в правилна посока. 

 

 

Можем ли да направим аналог между сегашния отбор и онзи от твоето време в Левски, когато започваше кариерата си в мъжкия волейбол?


Има общо по отношение на количеството талантливи играчи. Проблемът тогава бе, че нямаше кой знае колко по-опитни, от които да попиваме. За кратко се засякох с Андрей Жеков и Боян Йорданов, но те заминаха за чужбина. Преди това Тодор Алексиев беше в състава, но и той отпътува. Същевременно обаче сега си давам сметка, че в момента нещата като тренировъчен процес са на светлинни години спрямо това, което беше тогава. В момента играчите тук се развиват много бързо, а ние трябваше да отидем в чужбина, за да започнем тепърва да учим много неща.

 

 

Спомняш ли си първия мач в мъжкия отбор на Левски?


Да, въпреки че беше доста отдавна - през 2004 г. Треньор беше Брунко Илиев, лека му пръст, който ме пусна директно в един мач от Шампионската лига - срещу Будва в Подгорица.

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Методи Ананиев, Левски София, Национална волейболна лига 2020 Суперлига
Коментари
Други новини