Сашо Попов: ЦСКА е в пропастта (видео)


23-10-2019 09:21 | BGvolleyball.com

 

Сарши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов говори за проблемите на клуба, които са поставили всички в изключително тежка ситуация. Той даде интервю за предаването „Златният гейм” по DIEMA SPORT 2. Напускането на генералния спонсор, отнемането на залата на децата от преди 3-4 години, неопределеният статут на зала „Васил Симов”… Проблеми, които все още търсят решения.

 

„Напуснаха ни някои от основните състезатели, по една основна причина, че основният ни спонсор си тръгна през юни месец. Започнахме отначало - селекция и ново финансиране. Не ни достига време, за да стъпим на здрава почва, защото сме малко в пропастта в момента. Тази трагедия вече сме я минавали преди 7-8 години. Проблемът е свързан с отсъствието на генералния ни спонсор. Той напусна, защото имаме проблем с инфраструктурата. Той даде изявление. Всичко започна с взимането на залата, където тренират децата. Беше преди 3 години. Имаме 200 деца, най-големият клуб в България като численост на треньорски кадри и състезатели. Като ни взеха залата, където децата тренираха от 50-60 години, пръснати сме наляво-надясно”, сподели Александър Попов.

 

„Много труден живот водим в последните години. Това е голям шамар за нас. Неяснотите тук за „Васил Симов” ги знаете добре. Мисля, че проблемите са свързани с липса на комуникация.”

 

„В рамките на следващите няколко седмици трябва да изчистим този проблем, ще функционира ли тази зала, няма ли? Ние сме твърдо решени на продължим. Предишният ни труден период беше свързан със задължения към НАП, успяхме да се изчистим без да фалираме. Сега нас ни напусна генерален спонсор, останаха наши приятели. Протегнаха ни ръка, не сме на абсолютната нула. Трябва да извадим някакви аса, някакви козове, не сме обезсърчени. Имаме приличен отбор. Мисля, че отново ще оцелеем, ако постигнем разбирателство по проблемите, които имаме”, каза още Сашо Попов.

 

„Защо го правя? Защото много обичам ЦСКА. От 1982 година съм в ЦСКА. Не е финансов въпросът, не е за чест и слава. Много обичам работата си в ЦСКА, независимо от трудностите”, каза още треньорът.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Александър Попов, ЦСКА, Национална волейболна лига 2020 мъже
Коментари
Други новини