Издигнаха официално кандидатурата на Любо Ганев за президент на БФВ


Издигнаха официално кандидатурата на Любо Ганев за президент на БФВ
27-11-2019 13:45 | BGvolleyball.com

Инициативният комитет за промени в българския волейбол издигна официално кандидатурата на Любо Ганев за президент на родната федерация. Това стана днес на официална пресконференция в Пресклуб "България", на която присъстваха представители на столичните Левски София, ЦСКА и Славия, Марица (Пловдив), Виктория Волей (Пловдив), Марек Юнион-Ивкони (Дупнца), Черно море (Варна) и Пирин (Разлог).

 

До два дни ще бъде внесена подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари. Самият Любо Ганев в момента е вицепрезидент на БФВ. Представители на опозицията са изработили е специална програма с визия за бъдещето на българския волейбол в следващите четири години, с която ще бъдат запознати всички родни клубове.

 

 

След оповестяване на кандидатурата Любо Ганев представи някои акценти от програмата си за развитието на волейбола:

 

“Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол. Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола. За да постигнем тези цели, на нас ни е необходим екип. Един добре подбран екип е по-силен от един човек. Израснал съм във волейбола и знам, че идеите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет да ме подкрепят и като част от бъдещия управителен съвет. Те излязоха с лицата си и поискаха тази промяна, така че се надявам да бъдат до мен. Президентът на Марица (Пловдив) Илия Динков се съгласи да първи зам. председател на бъдещия УС", заяви Любо Ганев.

 

Той разкри, че разговорите за смяна на ръководството на федерация са започнали преди по-малко от седмици. "Хората от Инициативния комитет дойдоха при мен и разговаряхме. Самият аз имах някакви виждания, споделих с тях какво можем да направим, за да се промени волейболът към по-добро. След това проведохме още една среща, за да допълним тази моя програма. Имаше доста дискусии през последните две седмици. Обедини ни това, че имаме общи идеи и желание за променени в начина, по който се управлява БФВ", каза още той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Любо Ганев, БФВ, Иницативен комитет за промени в българския волейбол, Левски София ЦСКА, Марек, Пирин, Марица, Виктория Волей, Черно море
Коментари
няма мачове
Други новини