Миколай Сърнечки: Искам да спечеля медал в България (видео)


04-12-2019 13:28 | BGvolleyball.com

 

Полякът Миколай Сърнечки е волейболист на Монтана, като се изявява на поста диагонал. Идва в редиците на монтанчани през настоящия сезон 2019/2020. Опитът му извън пределите на Полша е голям. Освен в родината си е играл в Словакия, Белгия и Гърция.

Преди 14 години той сбъдва своя мечта с националната фланелка.

 

"Това е нов етап от кариерата ми. През миналия сезон не играх никъде поради много причини. Решението с Монтана беше добро, защото мога да започна отново да играя и то на добро ниво. В една година спечелих купата и шампионата на Словакия. Това беше най-добрия ми сезон, когато говорим за трофеи. Станах и МВП на сезона. С юношеския отбор през 2005-а спечелихме европейското първенство. Беше много голям успех. Сега гледам към бъдещето и се боря да печеля още медали."

 

"Българя е много хубава страна. Когато дойдох тук не знаех какво да очаквам, но след 2 месеца вече се чувствам наистина добре. Харесвам подобен тип държави. С такава култура. За мен е перфектно. Преди да подпиша договора с Монтана бях чувал много добри неща за местния шампионат. През този сезон тук играят много национални състезатели или бивши таква. След първите мачове мога да кажа, че нивото наистина е добро за мен."

 

"За мен всеки отбор е един и същ. Това е третият или 4-ят извън Полша, в който играя. Във всеки тим има двама или трима, които са забавни и един, който е по-тих. Това е напълно нормално. Нямам проблеми с никого. Харесвам момчетата, защото имат чувство за хумор и съм щастлив тук."

 

"Искам да спечелим медали и Купата на България. Излизаме на терена за победа във всеки мач. Всеки спортист трябва да мисли по този начин", завърши полякът.

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини