Две възрастови групи в Божурище другия уикенд


Две възрастови групи  в  Божурище другия уикенд
11-06-2014 18:15 | Любомира Василева

От тази година турнирите SportVolley са част от Държавното първенство по плажен волейбол за подрастващи

 

На 20 юни стартира Националната верига по плажен волейбол за подрастващи SportVolley. Първият турнир за 2014 се явява и втори етап от Държавното първенство, като плажното лято на SportVolley тръгва от Божурище, предлагайки състезания в две възрастови групи – до 18 и до 22 години.

"За първа година подрастващите ще имат възможност да трупат и точков актив, а отборите с най-много натрупани точки в календара ще получат специални награди и екипировка за новия състезателен сезон”, коментира за BGvolleyball.com Добромир Лазаров, главен организатор на турнира.

Мачовете от основната схема ще се проведат от 20 до 22 юни. Ако се наложат квалификации, те ще се играят на 20 юни от 10:00 часа. Призьорите от първия кръг на Държавното първенство в Русе’14 ще заемат поставени места, а всички останали ще играят квалификации или ще попаднат в основната схема с 12 двойки чрез жребий.

За участие на турнира състезателите трябва да се регистрират на e-mail: sportvolley@mail.bg, като запишат възрастовата категория, в която ще участват, трите имена на двойката състезатели, първите 4 цифри от своето ЕГН, мобилен телефон за контакт на капитана на двойката, както и желан размер на екипите. Срокът за регистрация за участие на първия турнир в Божурище е 18 юни (сряда), като техническата конференция е на 20.06 (петък) на плажния корт от 09:00 часа.

Очаквайте много приятни изненади от SportVolley за едно незабравимо плажно лято. За повече информация и въпроси: тел. + 359 892 01 88 81 - Добромир Лазаров, главен съдия и организатор на турнира, или на фейсбук групата SportVolley – beach.

 

Проектът "SportVolley-beach" цели за четвърта поредна година да е основен двигател за развитието на плажния волейбол сред подрастващи в България. В тази връзка целта е да се подпомагат състезатели и инициативи, които не са в календара на проекта.

Основният фокус през 2014 година ще бъде: увеличаване, развитие и подкрепа на млади състезатели; провеждане на тренировъчни и състезателни кампове за младежи и девойки с подкрепата на топ състезатели и главен треньор и лектор Владимир Котев; увеличаване на географията на плажния волейбол в България с нови дестинации; подпомагане на най-амбициозните и постоянни състезатели на турнирите, както и призьорите на съответния турнир с покриване на част от разходите за следващия турнир; подкрепа на БФВ при организирането на съдийския курс тази година.

Успоредно с провеждането на турнирите по плажен волейбол ще бъдат организирани събития със спортна и социална насоченост, като летни кампове за най малките и благотворителен турнир SportVolley - Heroes.

Специални гости за турнирите в Божурище ще бъдат официални лица от Общината, БФВ, спонсори и партньори, легендите Пламен Константинов, Димитър Златанов и Евгени Иванов, националните състезатели Георги и Валентин Братоеви и други.

Проекто-календарен тур на Национално първенство по плажен волейбол за подрастващи за сезон 2014 г (U18 / U22 + U16):
 
20 - 22 юни Божурище, София
27 – 29 юни Варна
04 – 06 юли Русе
10 – 13 юли  Албена / Бургас  
18 – 20 юли Божурище, София
21 – 27 юли – Божурище, София - camp U16
01 – 03 август Пловдив
05 – 10 август Варна - camp U16
22 – 24 август Божурище, София – Финален турнир за Купа SportVolley.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 _____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!


Тагове: Държавно първенство плажен волейбол подрастващи 2014, плажен волейбол
Коментари
Други новини