Волейболистите на България за европейска квалификация през лятото


Волейболистите на България за европейска квалификация през лятото
15-01-2020 10:00 | Ани Колева

 

Мъжкият национален отбор по волейбол на България ще играе на европейска квалификация през настоящата 2020 година. След заемането на незадоволителното 11-о място на Евроволей 2019, "лъвовете" не успяха да вземат директна квота за следващия континентален шампионат през 2021 година.  Регламентът предвижда за него да се класират първите дванадесет тима от подреждането на изминалото първенство, като в общата бройка обаче влизат и четирите страни-домакини на следващия еврошампионат.  Така, въпреки единадесетото място, родните национали не попаднаха в дванедесетте страни, които ще участват директно. Останалите участници до 24 отбора ще бъда излъчени след пресявки в Европа.

 

 
Според регламента на европейската конфедерация - CEV, участниците в квалификациите ще бъдат разделени в групи, като общият брой на групите и участващите състави ще стане ясен след 31 януари, до когато се подават заявки за участие в CEV. Квалификационните мачове ще се проведат в групи по четири отбора при разменено гостуване в периода от 15 август до 6 септември 2020 година.
 
Шампионатът на Стария континент 2021 ще се проведе в четири страни  - Полша, Чехия, Финландия и Естония в периода от 15 август до 30 септември, като точната дата също ще бъде оповестена на по-късен етап.
 
До сега право на участие, освен домакините, са добили следните отбори: Сърбия, Словения, Франция, Русия, Италия, Украйна, германия и Белгия.
 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини