Иван Чолев и Васил Аргиров: Основната ни цел бе само една - превенция на децата по пътя (видео)


22-01-2020 14:05 | BGvolleyball.com

 

Успешно приключи благотворителният волейболен турнир за мъже „Пази детето на пътя“, иницииран от казанлъшкия клуб през изминалия уикенд. В продължение на два дни – 18 и 19 януари, една кауза - пътната безопасност на децата на пътя обедини не само волейболната ни общност, но и гражданите на Казанлък.

 

Няколкостотин души дадоха своята подкрепа за превенция на децата на пътя, нещо, което е не само благородно, но и много положително, а самият турнир се превърна в първия по рода си посветен на тази кауза. Бяха събрани общо 1500 лева, като с набраните средства ще бъде закупена стъклопластика в ръст на дете, с волейболна топка в ръка и облечена с цветовете на клуба – червено и зелено. Тя ще бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като акцентът е безопасното пресичане за децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя, и отговорни за най-малките участници в движението в ролята им на пешеходци.

 

 

Повече за турнира и как се заражда идеята за благотворителност разказват треньорът в школата на ВК Казанлък Иван Чолев и президентът на клуба Васил Аргиров.

 

През февруари втори благотворителен турнир в Казанлък ще набира средства за девическия отбор по волейбол на Хуманитарната гимназия в Казанлък, който стана първенец в държавното училищно първенство през лятото на 2019 година и ще представи България на Световни ученически игри в Бразилия през месец май 2020 година.

 

Индивидуални награди от турнира тук.

 

Снимки от изиграните мачове в благотворителния турнир за мъже в Казанлък може да разгледате във фотогалерията тук.

 

Снимки: Иван Бонев
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Казанлък, Иван Чолев, Васил Аргиров
Коментари
няма мачове
Други новини