Стефан Демерджиев: Въпреки трудностите и в България има наченки на плажен волейбол


Стефан Демерджиев: Въпреки трудностите и в България има наченки на плажен волейбол
Стефан Демерджиев като първи съдия на финала на Европейското до 20 години. Снимка: ЦЕВ
09-09-2014 13:10 | Ани Колева
За да напреднем в този спорт не трябва да се работи на парче, обобщава родният рефер, свирил финала на Европейското до 20 години

Българският рефер Стефан Демерджиев бе първи съдия на финалния двубой при младежите от Европейското първенство по плажен волейбол до 20 години в Чезенатико (Италия). Родният специалист представи достойно странат ни на своя наряд, а ето какво разказа още той за BGvolleyball.com за провеждането на самият шампионат и участието на българските двойки в него:
 
"Щастлив съм и съм доволен, че отново защитих доброто впечатление и мнение за българските съдии по плажен волейбол! Този сезон беше успешен за мен - 3 Финала, един полуфинал и един четвъртфинал ! Оценката, която получих след края на Европейското от Съдийския делегат от Холандия, е висока и много положителна. Което още веднъж ме кара да се чувствам доволен и щастлив от постигнатото.
 
Чезенатико е малко градче, където се намира базата на Националните отбори по плажен волейбол на Италия, както и известния из цяла Европа - Университет по плажен волейбол.
През цялото време срещахме подкрепа и съдействие от страна на домакините за отсраняване на неточностите и пропуските около самата организация. Хората бяха много позитивни и всячески се стремяха да улеснят нашата работа. Което превърна последния ден от първенството в истински празник за хората, които бяха по трибуните и за тези, които не успяха на намерят места по нея.
 
Радвам се, че на този турнир не бях сам, а имаше и български състезатели и треньори. Въпреки, трудностите, които те трябваше да преодоляват още от тяхното заминаване от София (най-вече от организационен характер), късното им пристигане (след крайния срок за потвърждаване на участие и Техническата конференция), което най-вероятно ще бъде последвано и от санкция от страна на Европейската конфедерация, съгласно нейните правилници и разпоредби, за което самите състезатели нямат никаква вина...
 
Всичките тези трудности си оказаха влияние и върху тяхното представяне в следващите дни. Като добавя и липсата на сработка между представителите ни при юношите (Калчев и Атанасов, които до този момент не бяха изиграли нито един ?! турнир заедно), както и разликата във възрастта на момичетата, сравнение с другите отбори (една от нашите състезателки е само на 15 години, другата на 17), мога да кажа, че въпреки всичко успяха да покажат, че и в България има някакви наченки на плажен волейбол. Но, за да се доближим до водещите европейски страни в този спорт - Австрия, Полша, Швейцария, Германия, Русия, трябва систематизирана, целенасочена и организирана работа и съдействие от страна на Федерацията и работещите в сектор "Плажен волейбол". Защото ако се работи "на парче" няма да се постигне нищо повече от тук-там някоя "случайна изненада" на някое турнирче.
 
Пожелавам успех на моите колеги в следващите турнири - България ще има представител сред съдиите и на Еропейското до 22г, в Турция.
 
Успех и нашите представители там - "Момичета и момчета, не се предавайте и покажете, че България може да има своите достойни представители и сред състезателите! Не ни оставяйте сами ! Ние имаме нужда от Вас и Вашето добро представяне!"
 

----

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Стефан Демерджиев, плажен волейбол
Коментари
няма мачове
Други новини