Любо Ганев: Бургас може да се превърне във волейболна столица на България


Любо Ганев: Бургас може да се превърне във волейболна столица на България
12-02-2020 16:01 | Ани Колева

Вицепрезидентът на БФВолейбол и кандидат за президент на волейболната федерация Любо Ганев се срещна с кмета на Бургас - Димитър Николов, като бяха обсъдени аспекти от бъдещето на този спорт в града. Срещата бе инициирана от общинския съветник Йордан Георгиев - председател на Комисията по спорт, деца и младежки дейности и Огнян Томов изпълнителен директор на ВК Нефтохимик 2010, като в нея участва и треньорът на тима - Николай Желязков.

 

"Нашето желание е с построяването на новата спортна зала "Арена Бургас" още от следващата година Бургас да се превърне в столица на волейбола", коментира за BGvolleyball.com Любо Ганев.
 
"Имаше много идеи, които разисквахме. Ако залата бъде готова до края на годината, то предвиждаме тя да получи лиценз от международните структури и през следващия сезон Бургас да приеме турнир от Волейболната лига на нациите при мъжете. Основна цел в бъдещето ни сътрудничество е да не се разчита само на твърдите фенове на волейбола, а да направим този спорт №1 в България чрез различни активности и атрактивни идеи", заяви още вицепрезидентът на БФВ.
 
 
"За това трябва да има активно участие от местните волейболни клубове, спортна общественост, както и Община Бургас да взема дейно участие в организацията на волейболните събития. Целим активно партньорство и да налагаме Бургас като волейболен град у нас. Бургас е с много добра локация, като съчетанието на природните дадености и възможността за организиране на  волейболни състезания от най-високо ниво, може да напълни залата. Едно от предложенията, което обсъждахме, е да се наблегне не толкова на мачовете, колкото на организацията на даденото събитие. Например новост, която може да се въведе, е закупеният билет за Волейболната лига на нациите да важи и за градския транспорт за дните на форума.", разкри още Любо Ганев.
 
 
Според него има голям ентусиазъм за развитието на волейбола в Бургас, както и в отделните общини у нас. За това свидетелстват и проведените срещи между него и кметовете на Русе и Пловдив, като след ползотворни разговори двата града ще приемат срещи от Златната европейска лига при жените и двубоите от европейската квалификация при мъжете. 
 
Пловдив приема мачове от Златната европейска лига при жените иевроквалификацията при мъжете
 
Русе с две престижни домакинства през 2020 година
 
"Моята цел е партньорство по всички направления - кмет, община, клубове и фенове. Да работим активно за разширяване на волейболната георграфия в България и утвърждаването на волейбола на все по-високо ниво", завърши Любо Ганев.
 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Любо Ганев, Димитър Николов, Огнян Томов, Николай Желязков, Арена Бургас, Волейболна лига на нациите 2020 мъже, България национален отбор волейбол мъже
Коментари
няма мачове
Други новини