Важни промени прие Международната федерация


Важни промени прие Международната федерация
Президентът на ФИВБ Ари Граса, Снимка: ФИВБ
03-11-2014 16:00 | Ивайло Пампулов

Треньорите ще могат да разчитат на 14 състезатели за мачовете, а не на 12, както досега

 

На 34-тия конгрес на Международната федерация по волейбол, който се проведе в Каляри, Италия, бяха приети няколко важни промени. Представители от Българската федерация бяха президентът инж. Данчо Лазаров и вицепрезидентът Иван Тодоров.

Всяко докосване до мрежата ще се наказва с точка за другия отбор, като въпросът е дали това правило ще бъде приложено веднага и в турнирите под шапката на европейската конфедерация ЦЕВ. Правилото ще важи и за плажния волейбол.

Другата важна промяна е, че броят състезатели по време на мач ще бъде 14, а не както досега 12. Освен това проверките чрез системата Видео Чалъндж ще могат да бъдат искани само от треньорите.

Ако организаторите и медиите поискат, техническите паузи по време на мачове от календара на ФИВБ, ще бъдат намалени до една по подобие на ситуацията в Италия, където има техническо прекъсване само при 12-та точка.

Освен това свободното пространство от игрището, което започва от линията за начален сервис до рекламните пана ще бъде намалено от 8 метра на 4.

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: ФИВБ, ЦЕВ, Видео Чалъндж, Данчо Лазаров, Иван Тодоров
Коментари
няма мачове
Други новини