Разкриха талисманите на Европейските игри Баку 2015


Разкриха талисманите на Европейските игри Баку 2015
25-11-2014 17:35 | Яна Йорданова

Запознай се с Джейран и Нар

 

Организаторите на първите в историята Европейски игри Баку 2015 разкриха талисманите на грандиозното състезание.  200 дни преди откриването на игрите светът се запозна с газелата Джейран и нарът... Нар.

 

Джейран е посланик на културното наследство на страната домакин Азербайджан.  Газелата, която е защитен вид в каспийската държава, е символ на естествената красота, грациозност и чистота на природата в тази евроазиатска страна.  Самата дума “джейран“ означава газела на азербайджански, така, както думата “нар“ означава нар този език.  Симпатичното плодче Нар от своя страна е пълно с живот и енергия, обича слънцето, забавленията, игрите и... спорта.  То символизира единството в азербайджанския фолклор и ще присъства навсякъде по състезанията на Баку 2015.

 

Първите Европейски игри ще се проведат от 12 юни до 28 юни 2015 година и ще включват състезания по 20 спорта.  В надпреварите по волейбол във великолепната Кристална зала ще се включат 12 мъжки и 12 женски национални отбора, между тях и тези на България.  В пясъчните битки по плажен волейбол, които ще бъдат една от основните атракции на Игрите, 32 женски и 32 мъжки двойки ще изпробват специално построеното за целта съоръжение.

 

 

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Тагове: Европейски игри волейбол 2015, Европейски игри плажен волейбол 2015
Коментари
няма мачове
Други новини