Отношението към спорта винаги дава резултати


Отношението към спорта винаги дава резултати
24-12-2014 14:30

Без да съм специалист, смятам че бъдещето на женския ни волейбол е добро, заявява заместник спортният министър Калин Каменов в своя блог. Ето го целия му коментар:


След като участвах в откриването на традиционния турнир по волейбол за девойки “Иван Николов”, вчера успях да гледам и заключителната му част. В залата на столичното 81 СОУ Виктор Юго битката за трето място спечели Локомотив София след трудно 3:2 над домакините от Звезди 94. В големия финал ЦСКА успя да надделее срещу Казанлък Волей с 3:1. Защо споменавам този турнир?

 

На първо място, защото се провежда за 18-та поредна година, а устойчивите неща в българският спорт трябва да се уважават.

Специално значение има годишнината на домакините от Звезди 94. Това е един от първите ученически спортни клубове в София и със сигурност най-старият работещ. Въпросът с ученическите спортни клубове е изключително важен и ще работим много усилено в това направление през идната година. В края на турнира връчих специална награда от името на Министерството на младежта и спорта на Владимир Паскалев – учителят, който е основен двигател за спортната слава на 81 СОУ, развитието на спортната му база, която е уникална за България и разбира се за съществуването на клуба.

Важно е и това, което видях в състезанието. Без да съм специалист, смятам че бъдещето на женския ни волейбол е добро с оглед показаното от девойките в последните дни. Отличен волейбол, много напрежение и което е най-важното – изключителен характер на състезателките. Бориха се много и дадоха всичко от себе си. Личи си, че обичат волейбола.


И не на последно място турнирът е важен, защото в залата имаше 200-300 зрители. Основно деца, дошли да подкрепят съучениците и приятелите си. Самият факт, че учителите ги бяха пуснали от час, за да гледат финалите е повече от добър знак. Показва отношение към спорта. А на него това му е най-нужно. Разбира се трябват пари, бази и правилна методика на работа. Но когато има отношение – всичко друго се намира!

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Калин Каменов, Владимир Паскалев
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини