България посреща турнир от Балканска верига 2015 по плажен волейбол


България посреща турнир от Балканска верига 2015 по плажен волейбол
Снимка: balkanvolleyball.org
28-12-2014 08:31 | Яна Йорданова

Засега календарът предвижда три спирки при мъжете и жените, две балкански първенства за подрастващи и детски фестивал

 

През 2015 година България отново ще бъде домакин на турнир от Балканската верига по плажен волейбол за мъже и жени, реши Балканската волейболна асоциация.  Плажният календар на БВА засега предвижда веригата да посети също Гърция и Турция.  През 2014 година Балканската верига премина през Кърджали, както и през румънския град Тимишоара и сръбската столица Белград, а в самия край на годината мъжки турнир на закрито се проведе и в столицата на Турция Анкара, който бе добавен в последния момент.

 

Точните дати и селища, в които ще се проведат балканските пясъчни надпревари, ще бъдат определени по-късно, най-вероятно през пролетта, като, както обикновено, промени са възможни и вероятни.

 

Това се отнася и до двата балкански шампионата при подрастващите.  Балканското първенство по плажен волейбол за младежи и девойки до 22 години ще бъде проведено в Македония, а форумът за юноши и девойки до 20 години ще се състои в Румъния.

 

Календарът на БВА предвижда и провеждането на първия Балкански детски фестивал по плажен волейбол.  Домакин на събитието ще бъде Босна и Херцеговина.  През 2014 с голям успех за първи път такъв фестивал, но по волейбол, се проведе в Истанбул.

 

 

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Тагове: Балканска верига плажен волейбол 2015, Балканско първенство 22 плажен волейбол 2015, Балканско първенство 20 плажен волейбол 2015
Коментари
няма мачове
Други новини