Една сбъдната мечта в цвят зелен


Една сбъдната мечта в цвят зелен
02-01-2015 12:15

 

Или просто Тетевен Волей...

 

Има ли личност, която наистина ме вдъхновява? Напоследък си задавам този въпрос много често. И особено в тези дни, в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, когато всички правим равносметки.

      

Е, тази е малко по-различна и не е само за изминалата година… Защото хората (а не един-единствен човек), за които ще ви разкажа, постоянно търпят развитие, борят се, за да стигнат до заветната цел, постигнали много не само в областта, в която "творят” (мисля, че е точната дума – не за друго, а защото по някакъв начин творят щастие за околните), но и в професионалния си живот. Позитивни хора, от които всеки има нужда, от които всеки път можеш да научиш нещо. Защото аз самата научих много от тях, натрупах ценен опит, за което им благодаря. Може би твърде много се улисах в обяснения - по-добре е да започна със същината на темата и да разберете за кого най-после става дума.

       

Избрах да ви разкажа за моето вдъхновение в последните почти 2 години. А именно: „Тетевен Волей” - Отборът и Клубът от моя град, представящ ни в най-добрия колективен спорт – волейбола. Засега само на национално ниво, но за в бъдеще кой знае..  Пример за това как една ученическа мечта, наглед трудна за сбъдване, се сбъдва и продължава, помагайки на други млади хора да постигнат същото с много работа и жертви. Да подобряват собствени рекорди, да експериментират, да увличат след себе си и други хора. Тези хора имат различни професии, но отделят от времето си и не искат нищо в замяна. Имат безспорен авторитет и положително въздействие върху обществото (или поне върху една голяма част от него) - без значение е това, че не са известни и не са били на първите страници на вестници и списания.  Важно е това, което правят – не само за своя напредък, но и за тези, които идват след тях. Да им предават своите умения и знания, да им дадат ценни уроци, които другаде не биха научили.

        

Това, което написах по-горе, само очертава „контурите” на „зелената” идея и е това, което ме подтикна да говоря точно за тази група от хора, а не за отделна личност. Същинската част предстои в следващите редове. И не защото живея в този град, не и заради участието ми в този екип. А защото в днешните трудни времена, когато развитието и подпомагането на дадена дейност (дори не конкретно спорт) е въпрос на средства, този екип успява да се справи и да върви все по-напред. Още един факт, който е показателен и заслужава възхищение, неслучайно намерил място сред всичките тези думи - идеята  за възникването на Отбора и Клуба се ражда на едно асфалтово игрище с привързано между два кола въже  в далечната 2003 г., когато  тогавашните младежи  не са имали достъп до зала  през лятото, а 5 години след това „Тетевен Волей" вече е  реалност. За „младата си възраст” от малко повече от 6 години е фактор във волейбола в България, независимо от трудностите по дългия път. През 2010 г. се изкачва до Висша лига, изминалия сезон - изпълнен с емоции, беше най-успешен досега. А вероятността догодина зеленият тим да попадне в Суперлигата е много голяма. Последните 2 години бяха повратна точка в развитието ни по отношение на младите състезатели – детско-юношеската школа „произведе” един младежки национал,  втори дойде при нас и се реализира като такъв, а трети върви по пътя им.

       

Мечтаем, работим за мечтите си и се надяваме един ден усилията ни да ни се отплатят подобаващо. Да покажем, че определящо за успеха не е мястото, от което произхождаш, не и парите. Формулата на успеха се крие в екипната работа (на която ни учи и самия спорт), в уменията на всеки един от нас, дал нещо от себе си за каузата.

   

Поговорката „Сговорна дружина-планина повдига” най-добре се вписва в случая. Комбинацията: екип, отбор, партньори, фенове дава неочаквано добри резултати. Защото няма как да очакваме, че един човек или група от хора могат да направят чудеса. Хората сме социални същества, трябва да живеем в общество и всеки да е полезен с това, с което може - така заедно можем да направим много повече, отколкото сами. Факт е - има още много за постигане, но знаейки, че заедно сме стигнали до тук,  ни кара да се гордеем и да се целим все по-високо и по-високо.

 

Завършвам с мисъл на един друг голям спортист, една българска гордост – Григор Димитров: „Щастливи са тези, които мечтаят и са готови да платят цената, за да видят мечтите си да се сбъдват."

 

А аз съм щастлива, че познавам всички тези хора!!! 

 

Автор: Малинка Димитрова


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.comТагове: Тетевен Волей
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини