Да светнем заедно лампата във ВК ЦСКА (София)!


Да светнем заедно лампата във ВК ЦСКА (София)!
Бате Сашо, както авторът нарича Александър Попов, е всичко за ЦСКА, Снимка: BGvolleyball.com/lap.bg
22-01-2015 12:05

Или мечтата на един фен да бъдат продадени поне 10 000 карти "100 сърца за ЦСКА"

 

В сайта sport1.bg бе публикувано интересно мнение на фенът на ЦСКА Йордан Иванов, който си е закупил картата за отстъпки "100 сърца за ЦСКА". Предлагаме ти текста без редакторска намеса.

Днешният разказ по картинка е свързан с волейболния клуб на ЦСКА. Може да се стори тъжен, но в него има много надежда и апел за мобилизация. Ето какво стана всъщност днес ...

Картата за отстъпки „100 сърца за ЦСКА“, която ползвах досега изтече и отидох да си взема нова. Цената вече не беше 50лв, а 20 лв. Незначителна сума бих казал. Каква точно сума са 20 лв – ще коментирам в по-долните редове. Отидох до администрацията при волейболната зала. В треньорската стаичка се видях със Сашо Попов, там заплатих сумата и получих новата си карта. Останах да си поговорим за ситуацията в клуба. Традиционния въпрос от години насам – „Какво става, ще ни бъде ли?“.

Продължителен и тягостен разговор за цялата нищета и разруха, в която тънем. Оттук-оттам се намират пари, за да изкараме всеки следващ мач. Смехотворни суми за транспорт и нощувки, които няма откъде да се съберат. Една изповед на Бате Сашо, в която се разказаха много от перипетиите му около издържането на клуба. За тези, които не знаят – Сашо Попов не е само треньор. Той е президент на клуба, той движи картите, той търси спонсори и пари, той мисли маркетингови ходове за генериране на приходи, той е ....всичко!!!

Няма да разкажа в детайли тази изповед. Там нямаше камери или микрофони, лист и химикал, които да я запишат и после предадат на всички. Просто двама души, обичащи ЦСКА София. Няма да сривам реномето на популярни в момента „армейски деятели“, болеещи за нашата кауза, разказвайки какво научих за тях. Нека издигат картонените си кули и да имат лъскав имидж. Има кой да ги съди за делата и думите им.

Имаше тъга, имаше може би и известна умора у Бате Сашо. От цялата тази неспирна борба, вече години наред, за оцеляването и съществуването на волейболния клуб. Мисля, че за първи път ги забелязах у него. Да – винаги е казвал нещата с истинските им имена и никога не е крил трагичното ни състояние. Днес отново беше така. Просто се усещаше вече досадата от всяка една затворена врата, от всяко отрицателно поклащане на глава.

Тези примиренчески нотки доста бързо отстъпиха място на познатия плам, на вярата и надеждата, с която винаги говори Сашо Попов. Това е и темата на моя разказ. Разкри ми множеството идеи, които иска да осъществи. Показа ми материали, проекти. Обсъдихме различни идеи. Малко е странно да си говориш с треньор на волейболен клуб за маркетингово проучване и финансов анализ на пазара на....еди какво си. Да се дискутират проценти, патенти, заплати, реклама и т.н. Далеч по-нормално и логично би било да обсъдим процент успеваемост на атаките от зона 4 в предишния мач. Но тук не е така. Има далеч по-важни неща. А и все пак Сашо Попов не е обикновен треньор, а ЦСКА не е просто един отбор.

Оставям на самия Бате Сашо да разкаже за предстоящите си проекти и инициативи, когато му дойде времето. Аз мога да отправя своя апел към всички относно картите за отстъпки. За всички, които все още не са разбрали и не са били запознати с тях. На еднократната цена от 20лв получавате карта за отстъпки като клиент на разнообразни стоки и услуги в различни фирми. Валидността на картата е до 6 януари 2016 г. На сайта на клуба са изброени всички партньори на кампанията, с информация за видовете отстъпка, която предоставят на картодържателите. Стоките и услугите са най-разнообразни – гориво в бензиностанции, ресторанти, мебели за дома, та дори и счетоводни услуги. Все партньори, които са протегнали ръка на волейболния отбор, с цел картата да бъде по-атрактивна за по-голям брой хора.

 В главата на българина веднага изскача въпроса – „Ще имам ли полза от картата, ще мога ли да си я „избия“ и да съм на печалба от нея?“. Ще кажа какво спестих аз с досегашната си карта. От всяко зареждане на гориво, спестявах около 1лв. Зареждам поне веднъж седмично. Няколко пъти съм ползвал намаление в един от ресторантите, включени в промоцията. Купих нов комплект автомобилни гуми, като с отстъпката едната гума реално излезна почти безплатна. И редица други минимални намаления от автомивки, закусвални за бързо хранене и т.н.. Та, ако трябва да отговоря на пресметливия българин – Да! Избиваш си картата за отрицателно време, многократно при това. И това само с натрупващи се дребни отстъпки от ежедневието. Спестяваш много, ако решиш да купуваш мебели, авточасти, да запишеш курсове или дори да ползваш консултантски услуги като юридическо лице.

Защо трябва, искам и моля да си купите от тези карти?

1- Защото всеки, наричащ се фен на ЦСКА просто трябва да го направи! Да отдели еднократно тази сума и да знае, че е помогнал на отбора си да съществува, без да гледа икономическата полза от намаленията.

2- Защото всеки, който не е фен на ЦСКА или друг отбор, не се вълнува живо от спорта в България, просто има възможността срещу минимална сума да ползва редица намаления в рамките на една година и да извлече лични ползи за себе си от това.

3- Защото искам да сбъднем мечтата на Сашо Попов като изкупим 10 000 карти.

4- Защото искам да се сбъдне и моята мечта отново да изживеем международни победи като онези в Самоков пред препълнени трибуни и френетична подкрепа.

Написах в по-горните редове, че ще коментирам колко са 20лв за една подобна карта. Нееднократно са били правени сравненията с отделни стоки от ежедневието ни – колко кутии цигари, колко бутилки алкохол, колко билета за кино, колко.....колко.... Всъщност 20 лв са ни повече, ни по-малко от....20 лв! Те са точно толкова и това е! Всеки знае колко време му е необходимо да ги припечели и колко време, за да ги похарчи. Картата струва 20лв и толкова. Предишната беше 50лв, така че сега е още по-изгодна.

Споменах в самото начало на своя разказ, че се видях със Сашо Попов в треньорската стая. Това не е максимално точно и не описва правилно ситуацията. Същност бях в стаята без да го виждам особено добре. Светлината от монитора на компютъра очертаваше бледо силуета му. Лампата не беше пусната, за да се пестят разходи за електричество!

Мечтата и молбата ми е една – да светнем заедно лампата във Волейболен Клуб ЦСКА София!

Йордан Иванов

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: ЦСКА, 100 сърца за ЦСКА, Александър Попов, Национална волейболна лига 2015 Суперлига, Йордан Иванов
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини