Пандемията остави Полша без шампион


Пандемията остави Полша без шампион
Николай Пенчев и Алурон Вирту Варта (Заверче) останаха десети в класирането. Снимка: Архив.
26-03-2020 12:00 | Малинка Димитрова

 

Още една държава прекрати официално първенствата си заради пандемията от коронавирус. Вчера (25 март) Управителният съвет на Полската волейболна лига реши да сложи край на сезона и при мъжете, и при жените. 

 

Ръководният орган обаче взе различни решения по отношение на шампионите в надпреварите. Тъй като редовният сезон в мъжката Плуслига не завърши, шампиони няма да бъдат излъчени. Първите три отбора в таблицата ще имат право да се състезават в Шампионската лига през следващия сезон. Алурон Вирту Варта (Заверче) с Николай Пенчев в състава приключи на десетата позиция в класирането. 


При дамите редовният сезон вече бе приключил и затова от Полската волейболна лига присъдиха титлата на лидера в класирането Хемик (Полице). Девелопрес Скайрес (Жешув) ще получи сребърен медал, а ЛКС Комерсекон (Лодз) остава с бронза. Първите два отбора завоюваха правото да се състезават в Шампионската лига през 2020/2021.  


Досега броят на заразените с COVID-19 в Полша е 1 051. Жертвите са 14.  

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Николай пенчев, Алурон Вирту Варта (Заверче), Полша мъже, коронавирус, пандемия
Коментари
няма мачове
Други новини