Една искра вяра и надежда


Една искра вяра и надежда
06-03-2015 20:00

Интересно мнение във връзка условията за спорт в София и призванието европейска столица на спорта

 

Калина Иванова (с артистичен псевдоним Кали Каспър) е на 15 години, тренира баскетбол в Шампион 2006. Тя е ученичка в IX клас на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов” в София, срещу което преди ден бе открит информационния център на "София – европейска столица на спорта 2018”.
Ето и нейното виждане именно по този въпрос:

Реших да изкажа мнение относно многобройните билбордове, обяви и плакати из столицата ни, че е европейска столица на спорта през 2018 г. Няма как да остана безучастна, при положение, че аз самата прекарвам не малка част от деня си по залите, за да тренирам.

Много бих искала да попитам кому е нужна тази кандидатура и това призвание? Това някаква "заблуда на врага” ли трябва да представлява? Наистина ли благодарение на това призвание ще се обърне най-накрая внимание на условията, в които ние – уж бъдещето на България, тренираме? Сред нас има толкова много таланти във всеки един спорт и във всяка едно начинание. След успехи на тези така наречени "млади надежди“ всички започват да ги ласкаят, даже се стига и до похвала към съответната федерация, че чак и към  правителството. Но защо? С какво е заслужило то тези похвали? Какво е направило за нас? Нима е осигурило топли съоръжения за тренировка през зимата? Нима се е поинтересувало от условията на стадионите из държавата, залите за лека атлетика, хандбал, баскетбол, гимнастика и какво ли още не? Нима се грижи за младите футболисти, които са виждали хубава настилка единствено в чужбина? Боли ме, наистина много ме боли от тези факти.

Никога не съм имала желание да засягам тази тема, но не искам да спра да се надявам и да вярвам, че нещо би се променило до 2018-а, за да мога гордо да заявя, че София заслужава да е европейска столица на спорта!

Още от блога на Кали Каспър, както е артистичният псевдоним на Калина, може да прочетеш в специализирания сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg, като кликнеш ТУК.

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: София европейска столица на спорта 2018, Калина Иванова, Кали Каспър
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини