Решителна битка с Монтана? Не, по скоро театър...


Решителна битка с Монтана? Не, по скоро театър...
Международният съдия Милан Тодоров вбеси отбора и феновете на Арда
16-03-2015 14:20

 

Позиция на ВК Арда (Кърджали) и волейболни фенове на клуба

 

На редакционната поща на BGvolleyball.com бе изпратено следното писмо, което е позиция на ВК Арда (Кърджали) относно изиграните двубои с Монтана (Монтана) от четвъртфиналните плейофи на Суперлигата при мъжете. Предоставяме текста без редакторска намеса:

 

„Ако предстоеше битка в Монтана, щяхме да я изиграем“ -  това бяха думите на ръководството на Арда веднага след мача Арда-Монтана.

 

Битка обаче няма да има. Ще има театър и главен герой навярно отново ще бъде удобният медждународен съдия Милан Тодоров. Смисълът на волейбола се обезмисля от такива като него.

 

При него няма случайности, има закономерности – по-скъпият отбор е Монтана, с близо половин милион бюджет, втори на полусезона, значи логично е......Не е логично  да не видиш блокада на съперника при условие, че цялата зала е на крака! Не е  логично да свириш аут, при условие, че страничният съдия ти показва топка в полето. И колко още нелогични неща.

 

Срамното е, че подобни съдии обиждат най-волейболната публика в България, срамното е, че спират устрема на такива сърцати момчета от Арда да повярват, че и с 500 лв. заплата можеш да  биеш наред, а най-срамното е, че с подобно поведение съдията обижда и себе си, и то не за първи път. Но може би човек трябва да има морал, за да го разбере........Турили сме пепел на главите си и си задаваме логичния въпрос: Има ли смисъл от трети мач и защо отборът ни да потроши 1000 лева от бюджет, който липсва? Пари ще се намерят, но крилата на момчетата са порязани, защото са сигурни, че там ще има нов Милан Тодоров и той добре ще си е научил урока! Глобата от БФВ е 1000 лв. Но срещу парите ще застанат честта и достойнството на момчетата от Арда, че влязоха в двубоите с високо вдигнати глави и излязоха от тях пак същите. Може би наранени, защото не успяха да победят, а заслужаваха.

 

За монтанчани остана пировата победа, успокоението, а не радостта от победата в Кърджали. Честито 3:0 в Монтана за вас, господа! Честито и на съдията – който и да е той! Но както казва един автор - смисълът на волейбола е в такива като Арда".

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Арда, Монтана, Национална волейболна лига 2015 Суперлига, Милан Тодоров
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини