ВАСК: Да превърнем трудностите във възможност (видео)


ВАСК: Да превърнем трудностите във възможност (видео)
12-04-2020 10:00 | BGvolleyball.com

 

Волейболната академия Стойчев – Казийски прекрати обичайната си тренировъчна дейност на 13 март с въвеждането на извънредното положение поради пандемията от коронавирус.

 

В същия момент започнаха онлайн тренировки под ръководството и с активното участие на треньорите на академията. Така над 150 деца продължават да тренират и да поддържат спортната си форма с ежедневни занимания.

 

Всички състезатели участват в онлайн тренировките със съотборниците си. Екипът на академията изготвя програма и график, съобразени с възрастта и нивото на всеки отбор. Тренировките се провеждат вкъщи и с оборудване, достъпно в домашни условия: гири, ластици, топки, постелки за гимнастика, бутилки от минерална вода, кърпи.

 

Съвместната работа на децата подобрява физическата им форма и им помага да поддържат отборен дух.

 

Следвайки принципите за комплексно развитие на децата от академията продължават и извънтренировъчните занимания. Ежеседмично се провеждат онлайн дискусии на всеки отбор по предварително зададена тема. Така волейболистите от академията продължават да общуват и да развиват своите личностни в ситуация на социална изолация.

 

Тренировките на академията са под мотото: „Да превърнем трудностите във възможност!“

 


 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: ВАСК, карантина, коронавирус, пандемия
Коментари
няма мачове
Други новини