Въпреки пандемията: Започна изграждането на нова спортна зала във Варна


Въпреки пандемията: Започна изграждането на нова спортна зала във Варна
Вече е вдигната носещата скелетна конструкция на залата. Снимка: varna24.bg
24-04-2020 11:00 | varna24.bg

 

Започна изграждането на многофункционална спортна зала към модерния спортен комплекс във варненския квартал „Владиславово". Вече е вдигната носещата скелетна конструкция на залата, която ще е с размерите на хандбално игрище, но ще приютява още много други спортове.

 

"Спортното съоръжение ще разполага с над 400 седящи места и по мащаби се явява втората спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Вече е готов подземният паркинг. Предвижда се изграждането на такъв и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила.

 

Самото спортно съоръжение на комплекса ще разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно ще бъдат оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Ще има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това ще бъде изграден и професионален тенис корт. Ще има зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк. Вече се работи по изграждането на външната кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс", обясни кметът на "Владиславово" Николай Костадинов.

 

 

Стана ясно обаче, че оптимистичните прогнози районът да се сдобие с ценната придобивка за празника на Варна няма да се осъществят поради забавянето заради извънредното положение.

 

"Срокът за завършването на комплекса по проект е до края на 2020 г. и смятам, че това е реалистичният срок предвид обстоятелствата, в който "Владиславово" ще има своя нов модерен спортен комплекс", допълни още Николай Костадинов. 

 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Спортна зала Владиславово, коронавирус
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини