Асоциацията на европейските журналисти призова за бойкот на Кирил Домусчиев


Асоциацията на европейските журналисти призова за бойкот на Кирил Домусчиев
17-05-2015 12:15

 

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) призова медиите да бойкотират Кирил Домусчиев и всички публични личности, които се отнасят по начина, по който босът на Лудогорец грубо, невъзпитано и арогантно отвърна на колегата репортер от bTV Димитър Тасев.

Припомняме, че бизнесменът и шеф от Изпълкома на БФС нарече Тасев "олигофрен", изгони го и дори избута в безумна тирада на въпрос как се е почувствал на тройния празник на Лудогорец, след като е имало празни места на стадиона.

Ето какво пише в декларацията на Асоциацията на европейските журналисти:

"Асоциацията на европейските журналисти-България изразява солидарността си с репортера на БТВ Димитър Тасев, обект на недопустими обиди от страна на предприемача и футболен бос Кирил Домусчиев, предизвикани единствено от желанието на журналиста да свърши работата си. Повече от скандално е, че подобно поведение, демонстриращо очакване за послушание и блюдолизничество от страна на медиите, се наблюдава от човек, председателстващ работодателската организация КРИБ и то на събитие, на което присъстват премиерът и представители на правителството.

Затова намираме, че официалните държавни представители, които в този момент са се намирали в Разград, са длъжни недвусмислено да изразят отношението си към поведението на своя домакин. Очакваме също така реакция на КРИБ, съдържаща отговор на въпроса дали отношението на Домусчиев към представителите на медиите се споделя от останалите работодатели.

Грубото поведение спрямо Димитър Тасев не е прецедент за ръководството на Лудогорец в отношението му към журналисти. През март репортерът от „7 дни спорт“ Симеон Кичуков не беше допуснат до мач на разградския тим с Литекс, а по-рано лично Кирил Домусчиев отправи остри критики и заплахи към коментатор от телевизия Диема, след като останал недоволен от коментара му за двубоя на шампиона на България със сръбския Партизан.

Призоваваме колегите журналисти да покажат, че имат професионално достойнство и да бойкотират публичните личности, които не го зачитат. Унижаването на журналистите и непрекъснатото понижаване на техния социален статус се отразяват пагубно на цялото общество, тъй като е азбучна истина, че без добра медийна среда не е възможно да съществува правова държава и добре функционираща демокрация."

Междувременно Българската асоциация на спортните журналисти инициира среща с Домусчиев във вторник преди обед. Босът бил готов да се срещне очи в очи с медиите и да чуе дори неудобни въпроси. Той изразил готовност лично да се извини на Димитър Тасев.

Поведението на бизнесмена бе осъдено от bTV, БНТ и т.н.

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 


Тагове: Кирил Домусчиев, Димитър Тасев, Лудогорец
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини