България с две женски и една мъжка двойка на Балканиада в плажния волейбол


България с две женски и една мъжка двойка на Балканиада в плажния волейбол
02-06-2015 17:45 | Ани Колева

Балканската надпревара на пясъка ще се проведе в Турция

 

Две женски и една мъжка двойка ще представят България на предстоящата Балканиада по плажен волейбол, която ще се проведе в турския град Бурхание от 4 -6 юни.

 

При дамите участие ще вземат националните ни двойки Светла Ангелова/Ирена Мишонова и  Диана Малинова/Теодора Симеонова. Волейболистките летят утре, 3 юни (сряда) за Турция.

 

И докато Диана и Теодора вече имат съвместни мачове зад гърба си, то Светла и Ирена сформират екипа си едва в началото на този сезон.

 

„Балканиадата в Турция ще бъде един тест за нас“, коментира пред официалния сайт на БФВ volleyball.bg Светла Ангелова. „Проведохме подготовка в Италия, но за съжаление на успяхме да участваме в местен турнир и така да проверим способностите си. Обаче имахме страхотната възможност да направим съвместни тренировки с една от най-добрите плажни волейболистки на Италия, която е шампионка в местното първенство. Тя ни даде ценни съвети, а съвместната работа бе много ценна за нас“, допълни волейболистката.

 

При мъжете участие на форума ще вземе един от най-силните ни тандеми Константин Митев/Николай Колев. Двамата състезатели вече са в Турция, като преди два дни спечелиха трето място на много силен турнир в Измир.

 

 

 

 

 

„,Много сме щастливи, че взехме медал, защото успяхме да се преборим с отбори, които тренират целогодишно на плажа, а ние едва от 3 седмици сме на пясъка!“ коментира Николай Колев.

 

В борбата за балканската титла в плажния волейбол се впускат 16 мъжки и 16 женски двойки. 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 

Тагове: Плажен волейбол, Светла Ангелова, Ирена Мишонова, Диана Малинова, Теодора Симеонова, Константин Митев, Николай Колев
Коментари
няма мачове
Други новини