25 двойки от 4 страни започват балканските битки в Бурхание


25 двойки от 4 страни започват балканските битки в Бурхание
Снимка: balkanvolleyball.org
04-06-2015 10:30 | Яна Йорданова

Плажната верига на БВА стартира днес в 10:30 б.в. на егейския бряг

 

В този час на егейския бряг в западна Турция започва Балканска верига по плажен волейбол 2015 за мъже и жени.  Общо 25 двойки от четири страни ще вземат участие в първия за сезона турнир в Бурхание.

 

Освен българските участнички Диана Малинова & Теодора Симеонова и Светла Ангелова & Ирена Мишонова, в женската надпревара ще се пуснат още шест двойки от Турция, две двойки от Сърбия и три двойки от Гърция, между които и несъмнено най-известните имена на турнира – олимпийките Василики Арванити & Мария Циярцияни, всяка от които е многократна медалистка от турнири на ФИВБ и ЦЕВ.

 

При мъжете участие ще вземат общо 12 тандема.  Компания на пясъчните Лъвове Николай Колев & Константин Митев ще правят седем турски, два сръбски и два гръцки отбора.  Несъмнено най-известното име в тази надпревара е това на турчина Селчук Шекерджи, който също има няколко втори и трети места от турнири на европейско ниво.  В Бурхание той ще си партнира с Хасан Мермер.

 

 

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Тагове: Балканска верига плажен волейбол 2015, Светла Ангелова, Ирена Мишонова, Диана Малинова, Теодора Симеонова, Николай Колев, Константин Митев, Марица
Коментари
няма мачове
Други новини