Светла & Ирена представят България на пясъка в Баку


Светла & Ирена представят България на пясъка в Баку
Снимка: BGvolleyball.com
10-06-2015 15:00 | Ивайло Пампулов

Амбицията ни е да постигнем добро представяне, за да се развива плажният волейбол у нас, коментираха двете състезателки

 

България ще бъде представена на първите по рода си Европейски игри в Баку и в плажния волейбол, благодарение на Светла Ангелова и Ирена Мишонова, които ще се впуснат в битките на пясъчния корт на каспийското крайбрежие.

Състезанията започват на 16-ти юни, а ден по-рано ще се проведе техническата конференция, на която ще стане ясен жребия за групите и мачовете. В турнира ще стартират 32 двойки от 20 страни, като единствено Германия няма да има представители.

Светла & Ирена играят отскоро, като първият турнир, на който се впуснаха бе кръг от Балканското първенство в Турция преди няколко дни. Иначе двете проведоха съвместна подготовка в Италия, в сицилианския град Палермо. "Хубавото е, че съперниците няма да ни познават", пошегуваха се двете по време на пресконференция в Пресклуб България.

Целите пред двете състезателки за предстоящите игри в Баку? "Амбицията ни е плажният волейбол да се развива в България и защо не нашето участие в Баку да бъде началото. Иначе, разбира се, ще се опитаме да преодолеем груповата фаза. Някои от двойките сме ги гледали по телевизията, за други имаме по-малко информация", коментираха двете волейболистки.

И двете състезателки играят и волейбол в зала, въпреки че желанието им е да се отдадат изцяло на плажния волейбол. Светла от 10 години се състезава в различни клубни отбори в Италия, а Ирена през последните 5-6 години бе във Франция, Унгария, а за последно в Германия.

Единият от проблемите, който ги спира да се занимават изцяло с плажен волейбол, е липсата на условия за целогодишна подготовка в България. Но с участието си в Баку двете са амбицирани да покажат, че плажния волейбол е също така хубав спорт и неслучайно е сред най-атрактивните по време на олимпийските игри.

Светла Ангелова и Ирена Мишонова заминават за Баку заедно със своя водач Иван Раев в четвъртък, 11 юни, с полет през Истанбул.

Очаквай и специално блиц интервю за BGvolleyball.com с двете състезателки ...

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 

Тагове: Светла Ангелова, Ирена Мишонова, Европейски игри плажен волейбол 2015, плажен волейбол
Коментари
няма мачове
Други новини